Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
26 Mart 2021 Cuma 18:25
İYİ Partili Dervişoğlu : ‘Milletin yüzde 75’i  bunlara oy vermeyecek’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ve partinin kurmaylarıyla birlikte Manisa’daki iki günlük programında esnafı ziyaret ederek, sıkıntılarını dinledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu, Manisa ziyaretinin ikinci gününde partisinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki bazı başlıkları değerlendirdi.

“TOPLUMDA DERİN BİR UMUTSUZLUK VAR”

Esnaf ziyaretlerinde Türkiye’nin gerçek tablosunu gördüklerinin altını çizen İYİ Partili Dervişoğlu, ziyaretlerde hep bir umutsuzlukla karşılaştıklarını ifade etti.

Esnafın ve vatandaşın AKP’nin ‘Güven ve İstikrar’ kelimelerine inanmadığını belirten İYİ Partili Dervişoğlu şunları söyledi; “Türkiye’de sorunlar ortaklaşmış. Edirne’nin derdi neyse Kars’ın, Manisa’nın derdi neyse Niğde’nin de derdi o dur. Bu dertler yumağı toplumda bir umutsuzluğa sebep oldu. Ziyaret ettiğimiz esnaf hep aynı şeyi hissettik. Toplumda derin bir umutsuzluk var. AKP’nin son kurultayında slogan ‘Güven ve İstikrardı’. Vatandaş şimdi bize diyor ki ‘Hangi güven, hangi istikrar’. Hala hükümet vatandaştan kredi talep ediyor. Manisa’nın Köprübaşı ilçe ziyaretinde bir üreticimiz bir ay önce 150 Lira’ya sattığı pulluk bıçağını şimdi 300 Lira’ya geri alamamış. Bu şartlar altında güven ve istikrardan bahsetmek mümkün değil. Vatandaş artık güven ve istikrar arıyor.”

“MİLLET SANDIĞI BEKLİYOR”

Manisa olmak üzere çeşitli illere gerçekleştirdikleri ziyaretlerde toplumun sabırsızlıkla sandığı beklediği kanaatine vardıklarını söyleyen İYİ Partili Dervişoğlu şu ifadelere yer verdi; “Yaptığımız ziyaretlerde gerçek gündem konuşuluyor. Hükümetin hayali gündemi değil. Millette bir kararlılık var. Sandığın önüne geleceği anı bekliyor. Ama zamanı ile ilgili bir öngörüsü veya talebi yok. Ama sandık önüne geldiğinde bu iktidarı nasıl getirdiyse o şekilde götürecek bir hesabın içerisinde oldukları kanaati içerisindeyim.”

İYİ Partili Dervişoğlu,  “Gençlerin yüzde 75’i iktidara oy vermeyecek diyor. Meseleye bütüncül yaklaşıyoruz. Bu kuşak meselesine de biraz takıntılıyım. X,Y ve Z kuşağı gibi tanımlar matematik ilminin bilinmezleri. Oysa Türk gençliği neler yapacağını bilen bir gençliktir. Bu anket çalışmasında bir kararlılık sergilemiş olması bizim açımızdan sevindiricidir. Her yaş gurubun ve kesimin memnuniyetsizliği elbette ki sandığa yansıyacaktır. Ben iddia ediyorum. Gençlerin, tabir ettikleri gibi z kuşağının yüzde 75’i nasıl bunlara nasıl oy vermeyecekse, milletin yüzde 75’i de bunlara oy vermeyecektir. Anketlerde onu gösteriyor zaten. Telefonla yapılan anketlerde iktidarın oyu yüzde 30 bandında oluyorsa, vatandaş korku eşiğini artık aşmış demektir. Tarihi ne zaman olursun, hangi takvime sıkıştırılırsa sıkıştırılsın, ister baskın veya erken olsun, bu iktidara ciddi bir ders verilecek. Gençlerinde buna öncülük etmesinden gerçekten mutluyuz” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.