Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
14 Nisan 2023 Cuma 09:21
İYİ Parti adayı ile genel başkan yardımcısı arasında ilginç dialog!

İYİ Parti’nin Manisa’da kontenjandan 1’inci sıra milletvekili adayı olan Seçim İşleri Başkanı, Ankara Milletvekili Şenol Sunat, partisinin il başkanlığı binasında açıklama yaptı. İYİ Parti’nin Manisa İl Başkanı Zafer İksir, ilçe başkanları ve milletvekili adayları açıklamaya katıldı. Manisa’nın Soma ilçesinden olduğunu ve kentin sorunlarını bildiğini ifade eden Şenol Sunat, Manisa’ya hizmet etmeye hazır olduklarını söyledi. Şenol Sunat, “Manisalıların teveccühü ile İYİ Parti birinci parti olarak çıkacaktır ve Manisa tarih yazacaktır. Manisa büyük bir nüfusa sahip ve yüksek bir potansiyeli var ancak hak ettiği değeri göremiyor. Manisa’nın artık kronikleşmiş hale gelen tüm sorunlarını biliyoruz ve farkındayız. Üzüm üreticilerin emeklerinin zayi edildiğinin, çiftçinin alın terinin karşılığını alamadığını biliyoruz. Tütün üreticilerinin mağduriyetini, Marmara Gölü’nün nasıl kurutulduğunu biliyoruz. Gediz Nehri’nin sorunlarını, Gediz Kavşağındaki trafik kargaşasının farkındayız. Manisa’nın hak ettiği değeri tekrar görmesi için Manisalıların oyuna talibiz” diye konuştu.

KADER SEÇİMİ VURGUSU

Seçimin Türkiye’nin kaderini belirleyeceğini dile getiren Şenol Sunat,“Bu karar çok önemli. Herkesin kendini ifade edebileceği, hürriyeti yaşayan bir toplum mu yoksa totaliter, baskıcı bir rejim mi buna karar verecek. Konuşan bir Türkiye mi, yoksa susturulan bir Türkiye’ye mi oy vereceğiz? Bu seçim cumhuriyet değerlerini savunanlar ile tek adam rejimini savunanların seçimi olacak. Devletimizin yıpranan değerlerini, kurumların kaybolan itibarini, milletin tükenen hayallerini geri getireceğiz” dedi.

KONTENJAN SORUSUNU CEVAPLADI

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Şenol Sunat, seçim süreci boyunca Manisa’ya sürekli geleceğini söyledi. Kontenjan adayı olmasıyla ilgili soruyu cevaplayan Sunat, “ 15 ilde temayül yoklaması yapıldı. Her ilde Genel Başkanı kontenjanı olacağını arkadaşlarımız biliyordu. Temayüle giren illerimizde ve büyükşehirlerde hatta iki tane kontenjan aday koyuldu. Manisalı olmam nedeniyle beni de burada görevlendirdi. Manisa’nın zayıf olduğunu falan asla kabul etmiyorum, güçlü bir ekibimiz olduğunu biliyorum. Temayül yapılan yerlere kontenjan konur, bu böyledir. Herhalde arkadaşlarım da bir genel başkan yardımcısının burada olmasından dolayı mutlu olduklarını zannediyorum” diye konuştu.

Manisa’da çok büyük bir fark atmayı hedeflediklerini ve 4 milletvekili çıkaracaklarını ifade eden Şenol Sunat’a 5’inci sıra milletvekili adayı Gürhan Özcan tepki gösterdi. Gürhan Özcan, “Beni yediniz, ben bu partiye çok fazla milletvekili alayım diye girdim. Manisa’da en çok oy potansiyeli olan kişi olarak girdim, beni yediniz şu anda 4 diyerek. Keşke 5 deseydiniz. Manisa’da dokunmadığım kişi yoktur. Her yerden oy potansiyelim var. İYİ Parti, CHP, MHP, AK Parti’den. Ben 5 hedefi koyuyorum. Ankara tanımıyor ama beni Manisa tanıyor” ifadelerini kullandı. Sunat da, en az 4 milletvekili diyerek milletvekili adayı Gürhan Özcan’ın gönlünü aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.