Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
27 Ekim 2020 Salı 15:58
EYT’liler Manisa'dan gözdağı verdi!

CHP Grup başkanvekili Özgür Özel’in kendilerini ziyaretinde konuşan EYT Manisa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Metin Pekkaraca, Türkiye’de 4 milyon 800 bin emeklilikte yaşa takılan insanın bulunduğu ve bu rakamın aileleriyle birlikte 20 milyona çıktığını belirterek, “Bizim sesimize kulak versinler. İktidarı muhalefet edecek, muhalefeti de iktidar edecek güce sahibiz. Kendimize bu konuda inancımız var.’’ dedi. CHP’li Özgür Özel ise ziyarette derneğe üye olarak EYT’lilere destek verdi.

Manisa’da emeklilikte yaşa takılan mağdurları tek çatı altında toplamak için 2019 yılında kurulan Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) Manisa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ile birlikte ziyaret etti.

CHP’Lİ ÖZEL EYT’Lİ OLDU

Manisa’da 300 üyesi bulunan derneği ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, EYT’lilerin mücadelesine destek olmak amacıyla derneği üyelik formunu imzalayarak ve 4 aylık üyelik aidatını peşin vererek EYT’li oldu.

EYT Manisa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Pekkaraca, CHP’li Özel’in derneğe üye olmasının, CHP’nin EYT’lilere verdiği önemin bir belgesi olduğunu ifade etti.

“GÜCÜMÜZE İNANIYORUZ’’

Yaptıkları son araştırmada Türkiye’de şuanda 4 milyon 800 bin emeklilikte yaşa takılan mağdurların olduğunu ve bu rakamın aileleriyle birlikte 20 milyonu bulduğunu ifade eden dernek başkanı Metin Pekkaraca, kendilerinin iktidarı değiştirebilecek güçte olduklarına inandıklarını ifade etti.

Dernek Başkanı Pekkaraca yaptığı açıklamada;

“Şuanda önce Ege’de federasyon kurmayı ve daha sonra Türkiye’de konfederasyon kurmayı hedefliyoruz. Çünkü bu güce sahibiz. Bizi kim dinliyor ve derdimize dertleniyorsa biz onların yanında olmaya devam edeceğiz. Bizim herhangi bir partimiz yok. Biz Türkiye’nin mozaiğiyiz. 2018 yerel seçimlerinde bizim bir etkimizin olduğuna kesin eminiz. Daha önce Maltepe’de yaptığımız yaklaşık 2 milyon kişilik mitingimizde gücümüzü ortaya koyduk. Maltepe ruhu yaşatmaya devam edeceğiz. İktidarı muhalefet edecek, muhalefeti de iktidar edecek güce sahibiz. Kendimize bu konuda inancımız var. Gücümüze inanıyoruz’’ diye konuştu.

CHP’Lİ ÖZEL: İSTEDİĞİMİZ ANDA BU KANUNU ÇIKARTABİLİRİZ’’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ziyarette yaptığı konuşmada, 24 Haziran 2018 seçimlerinden sonra EYT’lilerin mağduriyetini çıkarmak için İYİ Parti, HDP, MHP ve CHP’nin söz verdiğini, ancak MHP’nin daha sonra bu sözünden caydığını hatırlattı.

Konuşmasında TBMM’de EYT’lerin mağduriyetini giderecek güce sahip olduklarını belirterek MHP’yi seslenen CHP’li Özel şu ifadelere yer verdi;

“Bugün halen daha EYT’lilere söz veren İYİ Parti, HDP, MHP ve CHP milletvekilinin sayısı AKP’nin milletvekili sayısından fazla. Bizler istediğimiz anda bu kanunu çıkartabiliriz. Bunu MHP’nin Grup Başkanvekili ve Manisa milletvekili olan Erkan Akçay’a tekrar hatırlatalım. Çünkü kendisi seçimlerde gezerken partisini beyannamesini savunuyordu. O beyannamede EYT’lilerin emekli olması ve haklarının verilmesi var. Bunu unutmamak gerekiyor. Biz Manisa’da iki grup başkanvekili olarak sözümüzü tutarsak Türkiye’de herkesin yüzü güler. Yani Erkan bey ve MHP sözünü tuttuğu takdirde bu sorun Manisa’dan başlayarak çözülmüş olur. Zaten diğer partiler bir sıkıntı yaratmıyorlar. Bende formu doldurarak EYT derneğine üye oldum. Bütün vatandaşlarımızı da illerindeki EYT derneklerine üye olmaya davet ediyoruz. Bu haklı bir taleptir. TBMM’de her zaman EYT’yi ve yaşadıkları sıkıntıları gündeme getireceğiz. Ama bu işin çözümünü bu hükümet yerine getirmezse EYT’lilerin ilk seçimlerde getireceği hükümet bu sözü tutacaktır.’’

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.