Editör
Editör
02 Ağustos 2018 Perşembe 12:53
MCBÜ'den skandal tanıtım filmi!

Manisa’yı ayağa kaldırdı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, öyle bir skandala imza attı ki görenlerin duyanların nutku tutuldu. Şehre olan katkısı her geçen yıl büyümesi gereken MCBÜ, bir tanıtım videosu çekti ve sosyal medyada yayımladı. O videoda, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi artık İzmir’e çok daha yakın. Yeni açılan Sabuncubeli Tüneli ile Manisa-İzmir arası sadece 15 dakika. Manisa’da okuyun, İzmir’de yaşayın. Tercih sizin.” Bu sözler, Manisa’yı ayağa kaldırdı.

İzmir üniversitesi gibi davranıyor

Videoya İlk tepki CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka’dan geldi. Manisa’nın esnafının yıllardır öğrencinin kentte kalmasını istediğini belirten Bozyaka, üniversitenin şehrin her türlü yapısına destek olması gerekirken, destek olmak bir yana, bu video ile adeta bir İzmir üniversitesi gibi olduğunu gösterdiğini kaydetti. Bozyaka, AK Partili belediyesi olan Yunusemre ilçesi yerine CHP’li belediyesi olan İzmir’e yönlendirmenin de manidar olduğunu kaydetti.

Bu videoyu kim onayladı?

Tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından havaya kalkan toz bulutu içinde pek çok soru işareti de barındı. Öyle ki, CHP’li Bozyaka’nın da söylediği gibi; Rektör Kemal Çelebi, Sabuncubeli Tüneli’ni videoda tanıtarak, yeniden atanma adına Cumhurbaşkanı’mıza şirin gözükme çabasına mı girdi? Ve kaş yapayım derken göz çıkardı! MCBÜ adına bu videoyu kim çekti, kim izledi, kim beğendi ve kim onayladı? Bu aşamalarda hiç kimse bu skandalı fark etmedi mi?

MCBÜ Muradiye Yerleşkesi Rektörlük Binası

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin sosyal medyada üniversitenin tanıtımı için yayınladığı tanıtım videosu tepki çekti. Videoda ‘Manisa’da okuyun, İzmir’de yaşayın, tercih sizin’ ifadelerini eleştiren CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka, kent esnafının yıllardır üniversite öğrencilerinin Manisa’da yaşamasını istediğini, ancak üniversite tarafından İzmir’in tavsiye edildiğini söyledi.

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka'nın basın açıklaması

Manisa’da yıllardır üniversite öğrencilerinin Manisa yerine İzmir’de yaşamayı tercih etmesi eleştirilirip, kentte kalmaları için çalışmalar yapılırken, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin sosyal medyada yayınladığı bir tanıtım videosu tepki topladı. Videoda Manisa’nın İzmir’e çok yakın olduğunu, Sabuncubeli Tüneli ile iki kentin daha da yakınlaştığı belirtilerek ‘Manisa’da okuyun, İzmir’de yaşayın’ ifadelerine yer verildi. Üniversitenin öğrencilere Manisa yerine İzmir’de yaşamayı tavsiye etmesi CHP Manisa Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka’nın tepkisini çekti. Bozyaka, Manisa’nın en büyük sorunlarının arasında üniversite öğrencilerinin İzmir’de yaşamayı tercih etmesinin olduğunu belirterek, öğrencilerin kentin ekonomisine ve kültürüne katkı sağlamadığını ifade etti. Üniversite öğrencilerinin yüzde 60’ının İzmir’de yaşadığını kaydeden Bozyaka, “Bir üniversitenin görevi bilim üretmek, ilim üretmek, sanat üretmek ve ülkesine yararlı insanlar yetiştirmek olduğu kadar bulunduğu şehrin sosyoekonomik yapısına, kültürel hayatına ve ekonomisine katkı sağlamak için çabalamaktır. Şehri kalkındırmaya, kentin esnafına ve yaşamına değer katmaya çalışmalıdır. Maalesef Celal Bayar Üniversitesi bir Manisa üniversitesi olamamıştır. Yıllardır biz Manisalılar bu durumdan şikayet etmemize rağmen şehri yönetenlerden ve üniversite yöneticileri tarafından hiçbir çözüm getirilmemiştir. Öğrencilerin çok büyük bir bölümü ders bitiminde servislere binerek tekbir kuruşlarını Manisa ekonomisine bırakmadan şehrimizi terk etmektedirler. Alışverişlerini İzmir’de yapıp, ek eğitimlerini İzmir’de alıp İzmir’in kültürel hayatına katkıda bulunmaktadırlar” dedi.

Bozyaka, MCBÜ'nün İzmir'li tanıtımını eleştiriyor

Öğrencilerin Manisa’da yaşamayı tercih etmesini teşvik etmek için Celal Bayar Üniversitesi ile iletişime geçtiklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını dile getiren Bozyaka, “Manisa’ya katkı sunmak bir yana dursun, üniversite yönetimi yaptığı icraatlar ve sponsorlu bir şekilde sosyal medyaya verdiği reklamlarda Manisa Celal Bayar Üniversitesi bir İzmir üniversitesi gibi tanıtıyor. Öğrencileri “Manisa’da okuyun, İzmir’de yaşayın” sloganı ile MCBÜ’ne davet ediyorlar. Üniversite öğrencileri için Manisamız yaşanabilecek ve güvenli bir şehir değil midir ki, Manisa’da okuyun İzmir’de yaşayın diyerek öğrencileri İzmir’de yaşamayı teşvik ediyor” diye konuştu.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi

İLÇE BELEDİYESİNİ DE ELEŞTİRDİ

Belediye yöneticilerinin de üniversite öğrencilerinin kentte yaşaması için adımlar atması gerektiğini kaydeden Bozyaka, üniversitenin yer aldığı Yunusemre İlçesi’nin Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi de eleştirdi. Bozyaka, “Rektör üniversitenin olduğu Yunusemre ilçesi yerine öğrencileri CHP’li İzmir’de ikamet etmeye davet ediyor. Bu konuda ne düşünüyor. Bu söylem beni rahatsız ettiği kadar sizi de rahatsız ediyor mu? Üniversite yönetimi yapmış olduğu reklam çalışmasında AKP iktidarı tarafından 150 milyon TL’ye 2 yılda bitirilmesi öngörülen fakat 500 milyon liraya 8 yılda bitirilebilen Sabuncubeli Tüneli’ni övmeye çalışmış. Akıllarınca tekrar atanabilmek adına Cumhurbaşkanı’na şirinlik yapılmış. Ama aslında yerel seçimler öncesinde öğrencilere AKP’li bir belediye tarafından yönetilen Yunusemre’de sosyal yaşamın ne kadar zayıf olduğunu ve CHP’li İzmir’in ise yaşayan bir kent olduğunu itiraf etmiş. Biz de yıllardır Manisa’nın esnafları, iş adamları ve vatandaşları olarak bunu söylüyoruz. MCBÜ öğrencilerine yönelik bir çalışma yapılması, öğrencilerin Manisa’dan beklentilerinin karşılanması gerektiğini söylüyoruz. Ancak yerel yönetimlerden aynı sorumsuzlukları üzülerek görüyoruz” dedi.

 

MCBÜ, "Videoyu onay almadan firma yayınlamış" dedi, ama yayınlayan sayfa kendi sayfasıydı!

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, bir skandala imza attı ve yayımladığı tanıtım videosunda "Manisa'da okuyun, İzmir'de yaşayın' ifadelerini kullandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, skandal tanıtım filmini, eleştiri haberlerinin ardından hemen kaldırdı ve bir açıklama yaparak, videoyu hazırlattıkları firmanın yayınladığını öne sürdü. Ancak, bu videoda da göründüğü gibi video, MCBÜ'nün resmi sayfasından yayınlanmıştı.

Son Güncelleme: 02.08.2018 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Maltalı 2018-08-02 14:05:40

Talihsiz bir reklam olmuş, bunun üzerinden Kemal hocayı topyekün yıpratmak doğru olmayabilir. Ben kendisinin hassas ve adil olmaya çalışan bir insan olduğuna inanıyorum. Maalesef ekibi başarılı değil ve kendisi de ekibi dışından kimseyi dinleyip kendisine yön çizmiyor. Kemal hoca karar alma mekanizmasıa daha fazla çevreleri sürece dahil etmeli ve bu tip hataların önüne bu sayede geçmelidir.