Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
08 Eylül 2020 Salı 21:17
Manisa'da mezarlık bilmecesi! 6 aya dolacak!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı oturumu bu akşamüstü Kültür Sitesi Lale Salonu'nda yapıldı. Mecliste mezarlık polemiği yaşandı.

Meclis Eylül ayı bülteninin 11'inci maddesi tam olarak şöyleydi: "İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun 27.08.2020 tarih ve 106 nolu "Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 09.06.2020 tarih 2020/195 sayılı kararı ile onaylanan, Yunusemre ilçesi, Yağcılar Mahallesi, 991 parsel ve çevresinde "Mezarlık Alanı" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar Planı önerisine askı süresi içerisinde gelen itirazların değerlendirilmesi" ile ilgili raporu."

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP grubu, bu maddenin de yer aldığı bazı maddelere ret oyu vereceğini açıkladı.

BU İNSANLAR CENAZELERİNİ NEREYE GÖMECEK

Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya söz istedi. Başkan Ergün, "Bu sürpriz oldu" diyerek sözü Yalçınkaya'ya verdi. CHP grubunun ret oyu vermesini eleştiren Yalçnkaya, "Ben burada bu konuda 3 yıldır yoğun bir emek sarf ediyorum. CHP grubu 3 yıldır ret oyu veriyor. Bu şehre ve bu şehrin insanlarına yazık. Kırtık Mezarlığı doldu dolacak. 1 yıl bilemediniz 2 yıl ya götürür ya götürmez. Bu insanlar cenazelerini nereye gömecek" dedi.

YAĞCILARDAN ÇOK BÜYÜK TEPKİ GELDİ

CHP grubu, sorunu iyi bildiklerini, buranın  2 yıl değil 6 ayda dolabileceğini, ama yeni mezarlık yapılmak istenen Yağcılar'da da halkın bu mezarlığı istemediğini, çok büyük tepki geldiğini, 500 civarında itiraz yapıldığını, bu itirazları iletmek ve konuyu görüşmek için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya'yı aradıklarını ancak telefonunu açmadığını dile getirdi.

BİR YANI OVA, BİR YANI DAĞ

Bunun üzerine tekrar konuşan Yalçınkaya, "Bakın Yağcılar ile bizim de tereddütlerimiz oldu, çünkü uzak. Ama şehir artık tıkandı. Yağcıların hemen içi değil söz konusu alan. Yağcılar içinden en az 2 km mesafesi var. Alanın bir tarafı ova, diğer tarafı dağ hem de milli park, tarım alanı olması yasak. Çok tartışılacak bir alan olduğuna inanmıyorum. Keşke oy birliği ile geçseydi bu madde. Hem emeklerimiz, hem vaktniz hem de bu şehrin insanı için yazık" ifadelerini kullandı.

DOĞU KIŞLA'DAN YER İSTEDİK, VERİLMEDİ

Konu hakkında son olarak Başkan Cengiz Ergün konuştu. Kırtık Mezarlığı'nın belki 6 aydan bile kısa bir sürede dolabileceğini belirten Başkan Ergün, mezarlık konusunun Manisa'nın bir sorunu olduğunu söyledi. Doğu Kışla'nın Kırtık'a dayanan kısmından 15-20 dönümlük bir alanı istediklerini açıklayan Ergün, "Askeriye burayı eğitim alanı olarak kullanıyor. Bunu istedik, ama talebimize olumsuz yanıt geldi. Eğer bu durum gerçekleşseydi Manisa'nın bir 15-20 yıllık mezar sorunu çözülmüş olurdu" dedi.

KIŞLALAR TAŞINIRSA VURGUSU!

Olumsuz yanıt nedeniyle tekrar Yağcılara döndüklerini belirten Başkan Ergün son olarak ilginç bir vurgu yaptı: "Tabi ilerde askeri kışlaların buralardan kalkması gündeme gelirse, ki Manisa gündeminde bunlar da var; belki böyle bir yer askeriyeden alabiliriz. Ozaman yine bu sorun en azından 10-20 yıllık çözülmüş olur."

Son Güncelleme: 08.09.2020 21:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mert 2020-10-09 22:57:36

mezarlık alanının 991 parselin arka kısmına(Aliağa yönü) doğru yapılması gerekir, köye doğru olan tepe(su deposunun bulunduğu) kesinlikle uygun değil...