Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
15 Mayıs 2020 Cuma 17:57
Akhisar’da vaka sayısı pik yaptı!

Korona virüsü salgını sebebiyle Türkiye’de birçok belediye aylık meclis toplantılarına ara verirken, Manisa CHP’li Akhisar Belediyesi, 2020 yılı birinci olağanüstü meclis toplantısını geçtiğimiz gün gerçekleştirdi.

Toplantıda önemli gündem maddeleri görüşülmeden önce CHP’li Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ilçesinde korona virüs vakası ile ilgili ürkütücü açıklamada bulundu.

AKHİSAR’DA PİK YAPMIŞ DURUMDA

Korona virüsü salgınının ilk görüldüğü günden bu zamana kadar belediye olarak ilçede gereken tedbirleri aldıklarını belirten CHP’li Başkan Dutlulu, tedbirlere rağmen ilçedeki vaka sayısının yüksek olduğunu iddia etti.

CHP’li Başkan Dutlulu mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “İlçemizde Covid-19 vakaları pik yapmış durumda. Sıkıntı çok büyük, çok fazla hastamız var. Sokağa çıkması gerekenler zaten çıkmak zorunda. Ama acil durumu olmayanlar lütfen evlerinde kalsın. Maske ihtiyaçlarını belediyemiz önünden karşılayabilirler. Akhisar Belediyesi ilk günden beri tüm vatandaşlara ücretsiz maske dağıtmıştır ve dağıtmaya devam edecek. Gıda yardımlarımız devam ediyor’’

Türkiye’de vaka sayılarının azalmasına karşın ilçelerinde vaka sayısının yüksek olduğunu dile getiren CHP’li Başkan Dutlulu, Manisa’da vaka sayısının en yüksek olduğu ilçenin Akhisar olduğunu söyledi.

CHP’li Başkan Dutlulu, “Türkiye genelinde vaka sayısı azalmış olabilir. Ama Manisa ölçeğine baktığımız zaman edindiğimiz bilgilere göre Turgutlu, Manisa Merkez, Alaşehir, Soma ve Akhisar’da vaka sayısı yüksek seviyelerde. Korkmak paniklemek ayrı bir şey. Ancak önlemimizi almamız gerekiyor. Çok zorunlu olmadıkça çok az sokağa çıkmamız lazım. Buna dikkat etmemiz lazım insanlarda bir rehavet oluştu. Vaka sayısında ilçemiz birinci sırada, ikinci Soma, üçüncü Şehzadeler gelmektedir.” Kaynak : Akhisarhaber

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.