Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
13 Ağustos 2020 Perşembe 16:35
Ümit Rona Manisa Barosu'na adaylığını açıkladı

Manisa Barosu Başkanlığına iddialı bir isim olan Ümit Rona adaylığını açıkladı. Geniş katılımlı adaylık toplantısına gençlerin ilgisi büyüktü. Cumhuriyetçi, demokrat ve cesur baro ilkeleriyle yola çıkan Rona, ekibini de tanıttı. Ümit Rona bir konuşma yaparak projeleri ve ekibi hakkında bilgi verdi.

 “AVUKATIN BAĞIMSIZLIĞI ŞARTTIR”

Bağımsız avukatın bağımsız ve güçlü yargı için olmazsa olmaz olduğuna vurgulayan Rona,” Hepimizin güvencesi olan bağımsız yargıyı sağlamak ve bu bağımsızlığı sürdürebilmek için avukatın bağımsızlığı şarttır. Avukatlık mesleğinin yasal yetki ve özgürlük alanı geniş olduğu sürece avukatlık bağımsız kalacak ve nihayetinde yargı da bağımsız kalacaktır. Bağımsız ve güçlü yargı adalet için şarttır. Bağımsız avukat bağımsız ve güçlü yargı için olmazsa olmazdır ”diye konuştu.

“GÜÇLÜ AVUKATLIK İÇİN GÜÇLÜ BAROCULUK”

Güçlü adalet için güçlü avukatlık, güçlü avukatlık için ise güçlü baroculuğun şart olduğuna dikkat çeken Rona,” Barolar avukatların gücünün birleştiği ve kurumsal olarak anlam bulduğu yargıyı güçlü kılan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşudur. Güçlü adalet için güçlü avukatlık, güçlü avukatlık için ise güçlü baroculuk şarttır. Baroların kurumsal kimliği ne kadar sağlam olursa avukatlık o kadar bağımsız ve güçlü olur” dedi.

Baroların cesurca hareket etmesi gerektiğini ifade eden Rona,” Barolar bir yönü ile hukuku, adaleti,  cumhuriyeti, demokrasiyi, evrensel değerleri savunmalı diğer bir yönü ile avukat meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek ve meslektaşlarının yanında dik ve cesur durmalıdır. Bunlardan birisi eksik ise avukatlık mesleği zedelenir biz avukatlar olarak bunların birini diğerine feda edemeyiz. Barolar her iki açıdan da sorumluluklarını bilerek ve cesurca hareket etmelidir avukatlar ve barolar hukukun üstünlüğünün savunmakla görevlidirler. Bu hassasiyet ve önemim farkında olarak ekip arkadaşlarım ile büyük ve kutlu bir yola çıkıyoruz” dedi.Avukatlık mesleğinin bu kadar önemine rağmen, yaşamış olduğu vizyon ve alan daralmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Rona,” Toplumda öncü meslek olan avukatlık toplum nazarında yaralı ve kan kaybeden görüntüde kalamaz. Bu konuda yeni bir vizyonu ortaya koyuyoruz. Dedikodu, iftira, kargaşa üreten anlayışların yarattığı saygı ve sevgi zedelenmesi gücümüzü bölüyor. Birleştirmek ve barıştırmak vizyonu ile yola çıkıyoruz” dedi.

 “UMUT İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

Umudu kaybetmemek ve kaybedilen umudu yeniden geri getirmek için yola çıktıklarını belirten Rona,” Meslektaşlarımız arasında gün gün yayılan umutsuzluk hakimdir. Oysa avukatlık umudun mesleğidir. Özellikle genç meslektaşlarımızın gözlerindeki umudun kaybedilmesine kayıtsız kalamayız. Umudu kaybetmemek ve kaybedilen umudu yeniden geri getirmek için yola çıkıyoruz. Kadın ve çocuklar, çevre ve tüm mücadele verilmesi gereken alanlarda mücadelede umut olmak için yola çıkıyoruz. Cübbeniz onurun ve umudun şiiridir. Bunu kaybetmeyeceğiz ”dedi.Mücadelede, cesaretle meslektaşlarının yanında olmak için yola çıktıklarını dile getiren Rona,” Avukatların kollukta, adliyede, kendi ofislerinde, başka kurumlarda ve iş alanlarında yaşadıkları sorunların karşısında müzakereyi de mücadeleyi de bilen, onları yalnız bırakmayan, yanlarında olan, cesareti kuşanmış dik ve vakur bir yönetim anlayışı için yola çıkıyorum. Hiç kimseye sen şikayet et biz sonra müdahil oluruz deyip yalnız bırakacak bir anlayışı kabul etmiyoruz. Mücadelede cesaretle meslektaşımızın yanında olmak için yola çıkıyoruz ”dedi.Tam bağımsız, iradesi hür, fikri ve vicdanı hür bir yönetim anlayışı için yola çıktıklarını dile getiren Rona,” Mesleğimiz özgürlüğün mesleğidir. Hürriyet mesleğidir. Hürriyet bizim için olmazsa olmazdır. Bağımsız avukatlık ve bağımsız baroğumun olarak yola çıkıyoruz” diye konuştu.

 “ASLA GERİ DURMAYACAĞIZ”

Değişimi, vizyonu, umudu ve cesareti projelerle hayata geçirmek için yola çıktıklarını sözlerine ekleyen Rona,” Bugüne kadar mesleğimize ve hukukun üstünlüğüne dair tüm mücadelelerde hep önde mücadele vermekten geri durmadık. Bundan sonra da söz veriyoruz asla geri durmayacağız. Yeni bir heyecan ile projelerimiz ve çözümlerimiz ile Manisa Barosu’nun hak ettiği ideal baroculuğu ortaya koymak için adayım” dedi.

İŞTE RONA’NIN EKİBİ

Ümit Rona’nın ekibinde yönetim kurulunda Menekşe Uztutan, Ali Zafer İksir, Şahika Fulya Yılmaz, Tolga Uçarsu, Sinem Deniz Onat, Fatih Meriç, Gözde Başsüllü, Alpaslan Balcı, Zeynep Çakmak, Deniz Özcan yer aldı. Disiplin kurulunda ise Şeyda Sözen Tatlıcıoğlu, İbrahim Halil Tangör, Dilan Oral, Umut Dalkılıç, Büşra Manav’dan oluştu. Türkiye Barolar Birliği üyeleri delegeleri Filiz Zeybek, Hüseyin Erseven, Ayşe Hasar olurken, denetçi adayı da Ramazan Urku Aykanat oldu. Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.