Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
04 Kasım 2020 Çarşamba 11:56
Su faturalarında emsal karar! O ücret iptal

Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin(MASKİ) 2018 yılından bu zamana kadar su abonelerinden aldığı 3 liralık ‘Hat Bakım ve İşletme Bedeli’ni Manisa 2. İdare Mahkemesi, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.

Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyesi Uğur Doğan tarafından 2019 yılı Haziran ayında açılan ve 6 Ekim 2020 tarihinde sonuçlanan davada Manisa 2. İdare Mahkemesi, ‘Su şebeke hattının ıslahı, bakımı, onarımı ve işletilmesi idare tarafından yürütülür’ gerekçesiyle su abonelerinden ayrı bir kalem olarak ‘Hat Bakım ve İşletme Bedeli’ altında ücretin alınmasının hukuka aykırı olduğunu sonucuna vardı.

İLÇEDEKİ 60 BİN ABONE PARALARINI GERİ ALABİLİR

Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyesi Uğur Doğan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(MASKİ) binasının önünde basın açıklaması yaparak alınan kararı kamuoyu ile paylaştı.

Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği basın açıklamasında Uğur Doğan, Manisa 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın Şehzadeler ilçesindeki yaklaşık 60 bin aboneyi ilgilendirdiği belirterek, ilçedeki abonelerin yaklaşık 36 aydır kesilen ‘Hat Bakım ve İşletme Bedeli’ni dilekçeyle geri alabileceğini duyurdu.

Uğur Doğan yaptığı açıklamada;
“Şehzadeler ilçesinde ikamet ettiğim için davayı kendi ilçemizde alınan hat bakım ve işletme bedeli için açabildim. Manisa 2. İdare Mahkemesi de MASKİ’nin Şehzadeler ilçesindeki su abonelerinden alınan hat bakım ve işletme bedelinin iptal edilmesine yönelik karar verdi. Alınan ücretin hukuka aykırı olduğunu hükmetti. Mahkemenin verdiği bu karar doğrultusunda ilçemizdeki 60 bin su abonesi  MASKİ’ye verecekleri dilekçeyle kendilerinden 36 ay boyunca kesilen 3 liralık hat bakım ve işletme bedelinin tamamını yasal faiziyle geri alabilir. MASKİ’nin de bir an önce iptal kararını ilçedeki abonelerin tamamına uygulayarak, artık bu ücreti tahsil etmemesi gerekmektedir. Almaya devam ettiği müddetçe yasal suç işleyecektir.” diye konuştu.

30 BÜYÜKŞEHİR’DEKİ SU ABONELERİ İÇİN EMSAL KARAR

Davayı kazanan Uğur Doğan, Manisa 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın Türkiye’deki 30 büyükşehirdeki milyonlarca aboneyi ilgilendiren emsal bir karar niteliğinde olduğunu dile getirdi.
Doğan yaptığı açıklamada;

“Manisa 2. İdare Mahkemesi’nin bu kararı sadece Şehzadeler ilçesini ilgilendirmiyor. Manisa il genelindeki 600 bin su abonesi, Türkiye genelindeki 30 büyükşehir de yaşayan milyonlarca aboneyi ilgilendiren emsal niteliğinde bir karar. Onlar da mahkemenin verdiği kararı emsal olarak göstererek, aylardır veya yıllardır kendilerinden tahsil edilen hat bakım ve işletme bedelinin iptali için dava açabilirler. Paralarını geri alabilirler. Belediyelerin yapması gereken bir işi asla vatandaşın sırtına yükleyemezler” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zafer 2020-11-04 15:12:53

Helal olsun hemşerim inşAllah artık bu parayı kesmezler tekrar tebrik ediyorum ahhh hakkımızı arayamaz olduk arasak bulamaz olduk konduk göçeceğiz rahatı huzuru bulamaz olduk

Avatar
Erol 2020-11-22 13:37:10

100 TL su yüklüyorum.65 TL kesiliyor.35tl su yükleniyor.nasil bir adalet bu.anlayan varsa.aciklasin.milleti biktirdiniz.