Editör
Editör
03 Ağustos 2018 Cuma 08:05
Rektör Manisa'dan özür dilemeli!

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka, önceki gün Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin, ‘Manisa’da okuyun, İzmir’de yaşayın’ sloganlı tanıtım videosunu sert bir dille eleştirmişti. Eleştiri haberlerinin yayılması üzerine, MCBÜ’den bir açıklama yapıldı. Açıklamada, tanıtım filmini bir reklam ajansının çekip, onay almadan yayınlandığı, bu hatanın fark edilince videonun hemen kaldırıldığı ifade edilmişti. Ancak, videoyu yayınlayan reklam ajansı değil, MCBÜ’nün resmi instagram sayfasıydı. Üniversiteden yapılan bu açıklamaların ardından CHP’li Bozyaka, dün yine sert bir eleştiride bulundu. Bozyaka, “Rektör Manisalıları yine hayal kırıklığına uğrattı. Sayın Rektör Manisa’dan özür dilemek yerine suçu reklam ajansına atmak ile yetindi” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada konuyla ilgili paylaşımlar yapan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka’nın paylaşımları şöyle oldu: “Manisa Celal Bayar Üniversitesi rektörünün basın açıklamamızın ardından verdiği cevap Manisalıları bir defa daha hayal kırıklığına uğrattı. Sayın Rektör Manisa’dan özür dilemek yerine suçu reklam ajansına atmak ile yetindi. Herkes biliyor ki bir reklam ajansı çalıştığı kurumun onayını almadan hiçbir video yayınlayamaz. Kurumu adına böyle bir yetkiyi reklam ajansına bırakın bir üniversiteyi, küçük bir esnaf bile vermez. Sayın Rektör hem bu skandal açıklamasıyla ilgili hem de üzerine vazife olmayan işlerin reklamını (Sabuncubeli Tüneli) yapmak uğruna ‘Manisa’da okuyun İzmir’de yaşayın’ göz yumması ile ilgili Manisa halkından özür dilemelidir. Ayrıca Celal Bayar Üniversitesi’nin Manisa esnafına katkısı olmadığını söylerken kendi işlerini İzmir’de bir reklam ajansına verdiğini bilmiyordum. Size soruyorum Sayın Rektör; Manisa’da reklam ajansı yok mu?”

MCBÜ’nün eleştirilerin ardından yaptığı o açıklama ise şöyleydi: “Üniversite tercihleri döneminde üniversitemizin tercih edilirliğini artırmak için Profaj adlı firmaya hazırlatılan MCBÜ kısa tanıtım videosu, üniversite yönetiminin onayına sunulmadan yayına konmuştur. Videoda belirtilen “Manisa’da okuyun, İzmir’de yaşayın” kısmı üniversite yönetiminin ifadesi değildir. Firma acilen uyarılarak, resmi instagram hesabından firma tarafından yayınlanan video hemen kaldırtılmıştır. Video, “Ege’nin en yaşanabilir şehri Manisa’da okuyun ve Manisa’da yaşamanın keyfini çıkarın” ifadesi eklenerek tekrar hazırlatılmaktadır. Konuyla ilgili olarak konuşan MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Kendisi Manisalı olan, Manisa sevgisini her zaman ve her ortamda dile getiren bir rektör olarak, Üniversitemize akademik ya da idari bir personel alırken bile Manisa’da yaşamalarını ısrarla vurguluyor ve hatta şart koşuyorum. Öğrencilerimize de her konuşmamda Manisa’nın çok huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunu söyleyerek, Manisa’da yaşamanın ne kadar avantajlı olduğunu ifade ediyorum. Bizim nihai onayımız olmadan yayınlanan bu video beni fazlasıyla üzmüştür. Hemen yayından kaldırtılmış ve gerekli düzeltme yapılarak yeniden hazırlanması söylenmiştir” diye konuştu.

Son Güncelleme: 02.08.2018 18:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
doğrucu davut 2018-11-22 12:18:22

sen manisa'yı öğrenciler için yaşanır hale getirmezsen bu şekilde reklam olur. manisa insanı erkek öğrencileri yolunacak kaz, kız öğrencileri de cinsel obje olarak görmeyi bırakırsa manisa'da da yaşarız.