Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
24 Ağustos 2020 Pazartesi 18:19
MASKİ'den kartlı su sayacı açıklaması

MASKİ Genel Müdürlüğü’nden hizmet binaları önünde yapılan açıklamalara bir cevap daha geldi. Kartlı su sayaçlarında herhangi bir depozito ücreti alınmadığını vurgulayan MASKİ, uygulamanın tüm siyasi parti gruplarının yer aldığı MASKİ’nin 2015 yılı Mayıs ayındaki Genel Kurulu’nda, yine tüm partilerin ‘evet’ oyu vermesiyle kabul edildiğinin altı bir kez daha çizildi. Sorunsuz bir şekilde uygulanan sistemin siyasi amaçlarla karalanmaya çalışıldığı belirtildi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hizmet binaları önünde eş zamanlı olarak yapılan açıklamalarda vatandaşa verilen yanlış bilgiler ile ilgili gerçekleri bir bir kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Kartlı sayaç uygulamasına geçilmesinin ardından vatandaştan hiçbir şekilde depozito ücreti alınmadığını vurgulayan MASKİ, konu hakkındaki gerçekleri paylaştı:

SİSTEM, SİYASİ AMAÇLARLA KARALANMAYA ÇALIŞILIYOR

Kanun gereğince 10 yıllık damga süresini doldurmuş mekanik sayaçların kartlı sayaçlarla değiştirilmesi, tüm siyasi parti gruplarının yer aldığı MASKİ’nin 2015 yılı Mayıs ayındaki Genel Kurulu’nda tüm partilerin ‘oy birliği’yle kabul edildi. Yapılan açıklamada yer alan kartlı sayaçtan depozito alındığı ifadelerinin ise tamamen gerçek dışı olduğunu belirten MASKİ yetkilileri, kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını belirtti. Ayrıca diğer illerdeki uygulamalardan farklı olarak MASKİ, sayaç bedelini 18 taksite bölerek, kartlı sayaç abonelerine yüzde 10 oranında ilave indirim avantajı da sundu.

KARTLI SAYAÇ MAKBUZUNDAKİ ‘GEÇMİŞ DÖNEM BORCU’ İFADESİ DE AÇIKLANDI

MASKİ yetkilileri yapmış oldukları açıklamanın devamında kartlı su sayaçlarına su yükleyen vatandaşların, ödeme dökümlerinde yer alan geçmiş borç ifadesi ile ilgili olarak da bilgilendirmede bulundu. Kartlı sayaçta abonelerin kimi zaman 2-3 ayda bir yükleme yaptığı, bu sebeple de ödeme yapılmayan ayların hat bakım ve işletim, Katı Atık Yönetim Sistemi Ücreti (KAYSU) bedeli ile katı atık bertaraf bedelinin yükleme yapılan ayda tahsil edildiği belirtildi. Makbuzlarda geçmiş borç ifadesi altında tahsil edilen bu bölümün kamuoyunda yanlış anlaşılmasından ötürü bir düzenleme yapılarak ‘Geçmiş Borç Tutarı’ bölümünün detayı KİOSK cihazından alınan makbuzun en altına detaylı bir şekilde eklendi.

1.25 TL’LİK KİOSK BEDELİNİN KURUMLA BİR ALAKASI YOK

MASKİ, KİOSK cihazlarından alınan 1,25 TL’lik bedelin kurum ile ilgisi olmadığını, vatandaşa işlem kolaylığı sağlamak amacıyla yapılan hizmete karşılık aracı firma tarafından tahsil edildiğini belirtti. Elektronik para lisansı ile yetkilendirilen şirketin; yazılım entegrasyonları, elektrik, internet, para toplama gibi hizmetleri karşılığında aldığı bu ücreti MASKİ Genel Müdürlüğü gibi anlaşmalı olduğu tüm kuruluşlardan tahsil ettiği vurgulandı. MASKİ vezneleri ile mobil tahsilat araçlarından yapılan yüklemelerde ise herhangi bir ücret tahsil edilmediği aktarıldı.

Son Güncelleme: 24.08.2020 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sinirli 2020-09-03 23:36:22

iyi ki değiştirmemişim sayacımı, bırakın bizimkisi akıllı saat olmasın, akıllı saat taktıranların halini görüyoruz, daha kartlarına para yükleme sorununu çözemediniz birde açıklama yapıyorsunuz

Avatar
Halime 2020-11-06 20:52:39

Kartlı şu sayaclarda neden fatura düzenlenip normal sayaç gibi fatura ödüyoruz

Avatar
m.dursun saraçoğlu 2020-11-23 21:59:42

100 liralık akıllı sayaç su yüklemesinin 60 lirasından iki defa kdv. kesintisi ve diğer vergiler kesilmektedir.40 tl ise su bedeii bu kadar kesinti fazla değil mi?