Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
30 Mart 2022 Çarşamba 20:29
Manisa'da kiralık ev çıkmazı!

Manisa’da emlak piyasası tıkandı, satılık ev fiyatları her geçen gün yükselirken kiralık ev bulmak da zorlaştı. Yıllardır yeni imar planını bekleyenler henüz planın onaylanmaması nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Mevcut imarlı alanlarda yükselen binalarda da kurdaki dalgalanma, inşaat maliyetlerinin her geçen gün artması nedeniyle inşaatlar yavaş ilerliyor. Ev hayali kuran ve birikim yapan vatandaşlar da gün gün artan emlak fiyatları nedeniyle zorlanıyor.

KENT MERKEZİNDEN EN UCUZ KİRA 2 BİN 500 LİRA

Satılık ev sıkıntısının yanı sıra son günlerde Manisa’da kiralık ev sorunu baş gösterdi. Kent merkezinde kiralık ev arayanlar emlakçılardan eli boş dönüyor. Kent merkezinde özelikli bir evin kira fiyatı en az 2 bin 500 liradan başlıyor. Bu fiyatlar gözde alanlar olan Güzelyurt, Uncubozköy, Karaali, Keçiliköy gibi semtlerde daha da artıyor. Güzelyurt’ta kiralar 7-8 bin, Muradiye villalar bölgesinde 5-6 bin, Uncubozköy mahallesinde 4-5 bin lira arasında değişiyor. Kentte kiralık evler sadece Muradiye mahallesinde bulunabiliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DE ETKİLEDİ

Manisa merkezindeki kiralık ev sorununda Şehzadeler ilçesinde 5 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları da etkili oldu. Kentsel dönüşümün başlaması ve eski evlerin yıkılması ile birlikte bölgede yaşayanlar kiralık ev aramaya başladı. Yeni evlenecek çiftler, kentsel dönüşümden evlerini boşaltanlar, atanan memurlar hem yüksek kira giderleri hem de evsiz kalma endişesiyle baş başa kaldı. Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, kiralık ev sıkıntısı olduğunu belirterek, kentsel dönüşümün etkisine ve kiraların yüksek olmasına dikkat çekti. Akyüz, “Kiralık ev sıkıntısı var. Yeni alanların olmaması bunda etkili oldu. Ayrıca yeni başlayan kentsel dönüşüm alanında evlerini boşaltanlar ve boşaltacak olanlar var. Kiralık ev sorunu hem bizi hem de vatandaşları zorluyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.