Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
06 Kasım 2020 Cuma 15:50
Koronavirüs doğal ürünlere yöneltti

Manisa’da Sultan Cami yanında bulunan tarihi Taş Mektep’te orkide bitkisinin köklerinden doğal olarak üretilen salep, Manisa ve başka illerden gelen müşterilerin en çok tercih ettiği ürünlerin başında geliyor. Osmanlı konseptini barındıran Taş Mektep kışın ocakta pişirilen salep geleneği bozmayarak bu sene de en çok tercih edilenler arasında.

Taş Mektep İşletmecisi Fatih Yerkazan, “Bu sene korona ile birlikte sağlık daha ön plana çıktı. İnsanlar kendi sağlılarını korumak için doğal içeceklere yöneliyorlar. Şuan burada gördüğünüz içecekler Türklere özgü doğal içecekler. Tarçın, adaçayı, mesir çayı, Türk kahvesi, salep  kışın vazgeçilmezi. Özellikle öksürüğe ve bronşite, grip hastalığına karşı çok faydalı. Bunlar genel anlamda kışın oluşan rahatsızlıklara karşı. Gribal enfeksiyonlar, virüs hastalıkları ve bunların çözümünde şifa dağıtan bitkilerdir” dedi.

Salep bitkisinin tarımda önemli bir yeri olduğunu ifade eden Yerkazan, “Mesir macunu bütün dertlere şifa bir macundur. Bunun dışında adaçayımız özel dal bir adaçayıdır. Türkiye’de Toroslar’da vardır bu adaçayı. Tarçın şurubumuz yine bizim bu yöreye ait lohusa şerbetidir. İçerisinde tarçın, karabiber, ısırgan otu, zencefil karışımından oluşan güzel lezzetli bir içecektir. Salep, özü orkidedir. Orkide bitkisinin köklerinden salep yapılır.” dedi.

Manisa’nın tarih anlamında öne çıkarılması gereken bir şehir olduğunu belirten Yerkazan, “Biz 11 senedir buradayız. 11 sene sonunda burada salep kışın özellikle tercih edilen bir içecek. Müşterilerimiz İzmir, Aydın, Balıkesir’den ve yakın ilçelerden de oluyor. Daha sonra bizim burada tekrardan tanıtmaya çalıştığımız mesir çayımız var” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.