Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
13 Ağustos 2020 Perşembe 16:22
Esnaftan işgaliye cezalarına tepki

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, Manisa Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çetin, Manisa Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Halil Kırlı, Manisa Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akçın, Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Saffet Taşkıncan sıkıntı yaşayan esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, “Pandemi döneminde esnafın zaten işi zor. Eskiden de zordu ama şimdi daha zor. Biz kaldırım işgaliyle ilgili esnafı rahatlatma adına büyük mücadele verdik. İlçe belediyelerinden sokak aralarında 60 cm, sevgi yollarında 2 metreye kadar müsait olan yerlerde izin alındı. Ama ana arterler dediğimiz büyükşehre ait ana arterlerde kesinlikle sıfır işgal denildi. Biz dedik ki Manisa sıcak bir yer. Sıfır işgal olmaz. Eskiden gelen bir adet var mutlaka insan ürününü teşhir etmeye çalışıyor. Esnafımız sıfır işgaliye yapıyor, malını kaldırıma koymuyor. Fakat kendine ait dükkanın önüne bir aparatla bazı ürünlerini teşhir ediyor, asıyor. Şimdi bunun kimseye zararı yok. Eğer yoldan geçerken birisinin kafasına deyse, birine herhangi bir zarar verse bizde kabul etmiyoruz. Ama bunlara baktığımız zaman esnaf odaları başkanlarımızla yerinde inceledik. Fakat böyle yanından geçerken, altından geçerken hiç kimseye zarar vermiyor. Sadece ön vitrindeki camın önü. Bunlar doğaldır. Malını teşhir edecek. Esnaf zaten sıkıntı içinde. Kirasını ödeyemiyor, vergisini ödeyemiyor. Evine ekmek götüremiyor. Hele bu durumda pandemi olayından dolayı biraz daha anlayışlı davranmamız lazım. İyi niyet göstermemiz lazım. herkes ekmeğinin peşinde. Ahi Evran kültüründen gelen esnafımızın kavgayla, gürültüyle işi olmaz. Hiçbir kolluk kuvvetine hakaret etmez. Eden olursa bizi karşısında bulur. Ama duyuyoruz ki bazı kolluk kuvvetleri biraz daha sert davranıyorlar. Esnafa karşı sert davranıyorlar. Biraz daha anlayışlı olunmasını bekliyoruz. Bu durum bizi, esnafımızı üzüyor. Esnafımız üzüldüğü zaman bizde üzülüyoruz. Ama tatlı dille her şey çözülür diye düşünüyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.