Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
06 Temmuz 2020 Pazartesi 17:13
Bakan Pakdemirli'den çiftçiye destek müjdesi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa’da yaptıkları yatırımları ve tarım sektörüne verdikleri destekleri anlattı. İlk olarak Manisa Valiliğini ziyaret eden Bakan Pakdemirli’yi AK Partili milletvekilleri, belediye başkanları ve Manisa Valisi Yaşar Karadeniz karşıladı. Bakan Pakdemirli’ye Manisaspor forması hediye edildi. Manisa’nın tarım ve sanayi şehri olduğunu dile getiren Bakan Pakdemirli, tarım ve orman sektörünün yanında olduklarını söyledi.
TARIM ORMAN SEKTÖRÜYLE BULUŞTU
Manisa ziyaretinde kentteki çiftçilerin temsilcileriyle buluşan Bakan Pakdemirli, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda ziraat odalarının başkanları ve sektör temsilcileriyle toplantı yaptı. ‘Tarım ve Orman Sektör Buluşması’ adlı toplantıda konuşan Pakdemirli, corona virüs salgınına dikkat çekerek maske, mesafe ve temizliğe dikkat edilmesini istedi.
KATILANLARDAN CUMHURBAŞKANI İÇİN ALKIŞ İSTEDİ
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Bakan Pakdemirli, bu sırada alkış gelmemesi üzerine katılanlardan alkış istedi.Bakan Pakdemirli, “ Bu alkış öyle bir yüksek olmalı ki mikrofonsuz ve aracız olarak Ankara’ya kadar gidebilmeli” dedi.

Pandemi sürecinde yurtdışındaki rafların boş olduğu gibi bir dönem yaşamadıklarının altını çizen Bakan Pakdemirli, önceden hazırlık yaptıklarını anlattı. Bakan Pakdemirli şöyle konuştu: “Bu şekilde davranarak 3 gün veya 5 gün marketleri yağmalan müşteri baktı ki bir eksiklik yok, ‘neden ben bu kadar eve malzeme alayım?’ dedi. Bu dönemde tüketici psikolojisini yönetmek çok önemliydi ve bizde bunu yönettik. Eğer raflarımız yurt dışındaki gibi boş olsaydı en başta vatandaşımız mağdur olacaktı. Ama siyaseten bizde çok zor bir durumda kalacaktık. Bunu başardık ve bunun üstesinden geldik.”
DEMİREL İLE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I KARŞILAŞTIRDI
Konuşmasında eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılaştıran Bakan Pakdemirli, “18 yılda tarımsal hasılamız 275 milyar liraya geldi. Neredeyse 8 misli arttı. 585 baraj inşa ettik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılan barajların tam 2.5 misli. 200 küsur barajdan 840 baraja geldik. Rahmetli Demirel için bir söz vardır. Onun için derler ki barajlar kralı. O zaman Sayın Cumhurbaşkanımız için ne dememiz gerekiyor. Bunu hep beraber düşünelim. Yaptıkları ortada. Her kim bu ülke için bir çivi çaktıysa herkesi ve rahmetliyi de sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ama bu ülkeye AK Parti büyük hizmetler getirdi” diye konuştu.
“İTHALAT BAĞIMLISI DEĞİLİZ”
Tarımsal üretimde ithalatla ilgili eleştirilere de değinen Bakan Pakdemirli, “310 milyar tarımsal destek verdik, 6.6 milyon hektar arazi sulamaya açıldı, 5 milyara yakın fidan diktik. 3.7 milyar dolardan 18 milyar dolar tarımsal ihracatı olan ülke haline geldik. 5.5 milyar dolar da ihracatta fazla veren bir ülkeyiz. Yani Türkiye ithal bağımlısı filan ülke değil. Rakamlara saptırmamak lazım. 18 yılın fotoğrafı burada” dedi.

DİJİTAL TARIM PAZARI 100 MİLYON LİRAYA ULAŞTI

Dijital tarım pazarına büyük önem verdiklerini kaydeden Bakan Pakdemirli, bu yolla gıda enflasyonuna da çözüm bulmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bakan Pakdemirli şunları söyledi: "Dijital Tarım Pazarı'nı çok önemsiyoruz. Şu anda 100 milyon liranın üzerine çıktı buradaki cirolar. Hedefimiz milyarlarca lira ciroya ulaşmak, belli miktarda bir ciroya ulaştığınızda bir gıda enflasyonuna çözüm olacak, üretici daha fazla para kazanacak, tüketici belki biraz daha ucuza yiyecek."
Bakan Pakdemirli konuşmasında Manisa’ya yaptıkları yatırımları da anlattı. Bakan Pakdemirli, kentin tarımsal üretimde 10’uncu, bitkisel üretimde de 2’nci sırada olduğunu ifade etti. 18 yılda 10 milyar lira yatırım ve tarımsal destek verdiklerini belirten Bakan Pakdemirli, desteklerin devam edeceğini söyledi.
“ÇEŞME AÇSALAR ABARTIP ŞİŞİRİP ANLATMAYA BAŞLADILAR”
Bakan Pakdemirli, konuşmasında muhalefete de eleştiri yaparak şunları söyledi: “
Marifet iltifata tabidir. Bizim bunları anlatıyor olmamız lazım. Diğerlerine baktığımız zaman bir tane çeşme açsalar bunu abartıp abartıp şişirip çok güzel anlatmaya başladılar. Biz bunca yıldır yapmış olduğumuz hem AK Parti iktidarlarının toplamında hem son Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde yaptıklarımızı bir şekilde anlatmamamız lazım. Bu yapılanlar hiçbir zaman yeterli değil, bizim sizlere daha fazlasını yapmamız lazım.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Manisa 2020-07-08 03:04:25

Kaç tane çiftçi ile görüşme imkanı oldu acaba