Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşundan bu güne yapılan tüm Anayasalar ''Milli Güç'' unsuru temel alınarak yazılmıştır.

Milli Güç unsurunun bir bütünlük içerisinde oluşturulması, korunması ve geliştirilmesi için temel ilkeler konulmuş, takip edilecek politikaların hedefleri belirlenmiştir.

Milli Güç unsurlarımıza yönelik her türlü mevcut veya muhtemel tehdit, tehlike ve hareketin tespit edilmesi, izlenmesi ve bunlara karşı mücadelenin temel kuralları kanunlarla konulmuştur.

Milli Güç, bir milletin varlığını ispat etmesi, geliştirmesi, koruması ve varlığına yönelik, mevcut veya muhtemel her türlü tehdit ve tehlikelere karşı koyabilmek için:

.Maddi ve manevi kaynak ve kuvvetlerini

.Bir bütünlük içerisinde

.Belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda kullanma yeteneğidir.

Bir toplumun millet olma safhasında:

. Bütün unsurlarını

. Yetenek ve özelliklerini

. Siyasi, sosyal, iktisadi ve kültürel hayatını

Devletin var oluş nedeni belirler.

Milli Güç, millî Devletin bütününü, bağımsızlığını ifade eder.

Milli Güç, millî güvenlik esaslarının ve politikalarının ana kaynağıdır. Millî hedeflere ancak milli gücün tam ve doğru olarak bilinmesi, oluşturulması ve kullanılması ile ulaşılır.

Bir milletin milli şuura sahip olması Milli Gücünü oluşturan en temel etkendir. Millî şuur ile beslenmiş milli güce sahip milletler milli hedeflerini oluşturur ve hedeflerine yürürken her türlü tehdit ve tehlikeyi etkisiz kılabilirler.

Türk Milleti yakın tarihte verdiği Milli Mücadelede, varlığını ispat edip dünyaya kabul ettirirken milli gücünü tam, doğru ve kesin olarak teşhis ile hedefe bütünlük içinde yürümesini bilmiştir.

Millet, millî mücadelesini, her türlü yokluğa, ekonomik zorluğa rağmen, içindeki öz varlığı gören, işleyen ve harekete geçiren Yüce Ön derinin arkasında milli hedefe doğru yürümesini bilmiştir.

Milli Mücadelede madde yok denecek kadar azdı. Ancak, Mana milletin öz varlığında milli ve manevi değerler bütünü olarak vardı.

Bunu gören Atatürk ün yanında Anadolu’nun her kentinde var olan Din adamları yer almakta tereddüt etmediler. Her biri silahsız ve  silahlı mücadelede millete önderlik yaptılar, bölünmediler ve böldürtmediler. Millî Gücün bütünlük içerisinde, hedefi ya istiklal ya ölüm olan millet mücadelesinde, milletin yetenek ve özelliklerini doğru kullanarak yeni devleti var ettiler.

O günden bu güne Milli Gücümüzü kırmak için neler yapıldı ve yapılıyor, önümüzdeki haftalarda ifade etmeye çalışacağız inşallah.

Selametle kalınız

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.