18 Mart 2024 Pazartesi 21:07
Turgutlu’da çocuk kültür sanat merkezinin ikincisi açıldı

Turgutlu Belediyesi, okul öncesi eğitimi ve üç öğün beslenme programını ücretsiz verilerek Türkiye’de bir ilke imza attığı çocuk kültür sanat merkezinin ikincisini Albayrak Mahallesi’ne kazandırdı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın göreve gelmesiyle birlikte hayata geçirdiği önemli eğitim projelerinin başında gelen, çocuk kültür sanat merkezinin ikincisi Albayrak Mahallesi’nde hizmete girdi. Mevcut düğün salonunun çocuk kültür merkezine dönüştürüldüğü projede; okul öncesi eğitim, üç öğün beslenme programı ve montessori eğitimi de ücretsiz verilecek. Albayrak Mahallesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi Projesi’nin açılış töreninde konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Bölgedeki muhtarlarımızla bir istişare yaptık. Bozkurt Mahallesi, Yiğitler Mahallesi, Özyurt Mahallesi ve Albayrak Mahalle muhtarlarımız böyle bir çalışmanın yapılmasını istediler bizden. Düğün salonlarımızı da biliyorsunuz muhtarlarımıza tahsis etmiştik. Muhtarım dedi ki; ‘Başkanım, sen yer bulamıyorsun yer bırakmamışlar sana, düğün salonunu kreşe çevir’ dedi. Kendisi feragat etti, mahallesi ve bölgedeki hemşehrilerimiz adına. Mustafa Kemal Mahallesi’nde satın aldığımız bir arazi üzerine 2 yıl önce bir temel attık. 5 buçuk ayda inşaatını bitirdik ve faaliyete geçirdik. Orada Türkiye’de örneği olmayan bir uygulamaya imza attık. Her dönem 150 çocuğumuzu, 3 öğün yemek ücretsiz ve eğitimini ücretsiz vererek Türkiye’de bir ilki yaptık. Çocuk kültür sanat merkezine ekibimizle beraber gittiğimizde oradaki yapılan faaliyetleri gördüğümüzde inanın hepimizin gözleri doldu. Çok keyif aldık. Bugün de yine Turgutlu’da hiç örneği olmayan merkezimizin açılışını yapıyoruz. Neden örneği yok? Burada Montessori eğitimi vereceğiz. Malzemeleri ona göre alındı. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocuğuna yine 3 öğün yemeği ve eğitimi de ücretsiz vereceğiz. Allah nasip ederse de Nisan ayının sonu gibi burada eğitime başlayacağız. Burası Cumhuriyet çocuklarımıza emanet. Biz çocuklarımız için siyaset yapıyoruz. Çocuklarımızı iyi eğitmek, topluma yararlı birer birey haline getirmek zorundayız. Onun için de elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Onun için biz bu tür projeleri üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Albayrak Mahalle Muhtarı Yalçın Sertel ise “Bu güzide yerimizi mahallemize kazandırmak adına büyük emekler sarf eden, bizlerin taleplerini kırmadan yerine getiren Sayın Belediye Başkanımız Çetin Akın’a huzurlarınızda bizatihi hem temsil ettiğim milletim adına, hem de şahsım adına teşekkürlerimi sunarım. Böyle güzide hizmetlerin de devamını getireceğine inanıyorum. Ve devamını da siz huzurlarınızda kendisinden bizatihi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Çetin başkanın yapmış olduğu hizmetler ortada. Yaptığı hizmetler yapacağı hizmetlerin de teminatı. Yıllar sonra Turgutlu’muza sosyal demokrat belediyeciliği, halkçı belediyeciliği yeniden getirdi başkanımız. Yapmış olduğu hizmetlerle siz Turgutlu halkı arasında bir gönül bağı oluşturdu. Ben başkanımızın vermiş olduğu sözleri bir bir yerine getirdiğini görüyorum. Başkanıma, ekibine, başkan yardımcılarıma, meclis üyelerime canı gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Çocuk kültür sanat merkezimizin Albayrak Mahallemize ve Turgutlu’muza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Albayrak Mahallesi Çocuk Kültür Sanat Merkezinin açılış töreni, kurdele kesimiyle sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.