Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
09 Kasım 2020 Pazartesi 17:30
Vaka sayılarında korkutan artış!

Covid-19 vakalarının Türkiye'de görüldüğü ilk günlerde Manisa'da pandemi hastanesi ilan edilen Merkez Efendi Devlet Hastanesi, geçtiğimiz Ağustos ayında vaka sayılarında düşüş yaşanması sebebiyle tekrar poliklinik hizmeti vermeye başlamıştı. Ancak Manisa'da son bir ayda Covid-19 vaka sayılarında artış yaşanması sebebiyle Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi poliklinik hizmetini durdurarak tekrar pandemi hastanesine dönüştürüldü.

Vatandaşların poliklinik hizmetlerini Manisa Celal Bayar Hafsa Sultan ile Şehir Hastanesi'nden alabilecekleri öğrenildi.

“GÜNLÜK VAKA SAYISI 800-900”

Manisa'da şu anda yaklaşık 8 bin civarında aktif Covid-19 vakasının bulunduğunu öne süren ve bu sayının her geçen gün arttığını dile getiren Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, günlük vaka sayısının 800-900 civarında olduğunu ileri sürdü.

Özellikle sosyal mesafeyi azaltan tedbirlerin artırılmadığı müddetçe vaka sayısının ciddi boyutlara ulaşabileceğini söyleyen Tabip Odası Başkanı Duran,

“Manisa'da pandeminin ilk gününden bu zamana kadar virüsten kaynaklı ölüm sayısı yaklaşık 500. Günlük vaka sayısı ise 800-900 civarında, bazı günler bini bulduğu oluyor. Hastanelerde şu an için bir sıkıntı yok. Ancak günlük vaka sayısı artarsa hastanelerde sıkıntı yaşanabilir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.