05 Mart 2017 Pazar 10:14
Yeni anayasada gençliğin rolü konuşuldu

AK Parti Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve yeni anayasa referandumu öncesinde ‘Halk oylaması ve gençliğin yeni anayasadaki rolü’ konulu program düzenledi.

Şehzadeler ilçesindeki tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteninde düzenlenen programa AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez MKYK Üyesi Halil Özkan ve Fethan Baykoç, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök ve partililer katıldı. Program Ahmet İnce’nin okuduğu sala ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

AK Parti Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Volkan Karabulut, amaçların gençliğin yeni anayasa hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, Şehzadeler Gençlik Kolları olarak 16 Nisan için çalışmalarını başlattıklarını belirtti. Yeni ve güçlü Türkiye yolunda yeni anayasanın önemli olduğunu ifade eden Karabulut, “Teşkilatlar olarak canla, başla mücadele etmekten kaçınmayacağız. 29 Mayıs, 18 Martı, 29 Ekim biz gençler yaşayamadık. Fakat Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine geçecek demokrasi ve istiklal günü olacak olan 16 Nisan gününde hep birlikte ‘Evet’ diyerek ecdadımızın bu topraklarında istiklal, istikbal mücadelesini sürdüreceğiz. Ülkemiz 1960’dan beri darbe anayasalarıyla yönetiliyor. Bu millet her şeye rağmen kahraman bir lider çıkardı. O lider, zalimlerin düşmanı, mazlumların umudu olan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Darbeciler, cuntacılar tavırlarından vazgeçmediler. Bir şiir okuduğu için hürriyetinden mahrum bıraktılar. Muhtar bile olamaz diye manşetler attılar. Tıpkı bugün karargah rahatsız diye manşetler attıkları gibi. Onun için güçlü bir Türkiye için referandumda iyi çalışmalıyız” dedi.

Programda bir konuşma yapan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, referandum öncesi gençlere seslendi. AK Parti siyasi harekatının gençlere büyük önem verdiğini vurgulayan Baybatur, “Kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gençliğe verdiği önem ortadadır. Kendini yetiştirmişse önünün açık olduğunu bizatihi AK Parti’de yaşıyoruz. AK Parti Gençlik teşkilatı bu bakımdan bir okuldur. Hakikaten bir futbol takımının alt yapısı gibi yetiştirilir, donatılır. AK Parti’nin 15 yıldır tek başına iktidar olmasının sihirli cümlesi belki de bu olsa gerek. Gençlik kollarından gelen kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun izinde gelenlere teşekkür ederim” dedi.

AK Parti’den önce seçilme yaşının 30 olduğunu ve AK Parti’yle beraber önce 25’e düştüğünü, önümüzdeki referandumla birlikte 18 yaşına düşeceğini kaydeden Baybatur, CHP’nin bunu eleştirdiğini söyledi. Baybatur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu Manisa’daki gençlik teşkilatının 15 Temmuz’da neler yaptığına şahit olduk. Hani diyorlardı ya bu gençlerden bir şey olmaz diye. Ama bu gençlik atalarımızın izinde gidiyor. Manisa’daki ve Türkiye’deki gençlik atalarının izinde olduğunu 15 Temmuz akşamı tanklara, uçaklara, helikopterlere iman dolu göğsünü siper ederek elleriyle elinde hiçbir silah olmadan elindekiyle nasıl cevap verdiğini, bu meydanları nasıl dar ettiğini hep beraber gördük. 18 yaşında de seçilecektir, 21 yaşında de seçilecektir. Mecliste genç olacak, yaşlı olacak, çiftçi de olacak, köylü de kadınlar da olacak. Önümüzdeki referandum süreci hepimizi ilgilendiriyor. En büyük görev gençlere düşüyor. 15 Temmuz’da gösterdiğiniz duruşu, 16 Nisan’da perçinlemeniz gerekiyor. Ne yapmamız gerekiyor. İl ve ilçe gençlik kolları başkanlığında kapı kapı dolaşacağız. Hakikati, doğruyu anlatacağız. Büyük Türkiye’yi inşa eden liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a yük olmadan, üzerinden yük alarak inşallah Türkiye’nin büyümesini sağlayacağız, güçlü hale getireceğiz. Büyük Türkiye daha da büyüyecek.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.