16 Mart 2017 Perşembe 15:31
Başkan Çerçi’den Avrupa’ya sert tepki:

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 16 Nisan’da gerçekleşecek Anayasa Referandumu öncesi Avrupa’nın tutumunu sert sözlerle eleştirerek, “Şimdi dertleri Türkiye’den güçlü bir lider çıkmasıdır” dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi. Türkiye’nin 16 Nisan’da önemli bir karara imza atacağını dile getiren Başkan Çerçi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkenin önünü açacağına dikkat çekti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının uçuş izninin iptal edilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya sergilenen tutum nedeniyle Hollanda’yı ve Avrupa’yı sert sözlerle eleştiren Başkan Çerçi, “Şimdi bakıyoruz Avrupa yapılacak referandumla ilgili ülkemize karşı bir mücadeleye girişmiş. Bizim ileri gitmemizi istemiyorlar. Bakanımızı silahlı polisler karşılıyor. Böyle bir skandal olabilir mi? Bu bir kepazelik. Bu nasıl bir kin? Batı medeniyetinin özünde ötekileştirmek, sömürmek ve tahammülsüzlük var. Bütün Avrupa’nın kodları açığa çıkıyor. Şimdi dertleri Türkiye’den güçlü bir lider çıkmasıdır. Şimdi güçlü bir lider var. Recep Tayyip Erdoğan zaten tek başına güçlü bir lider Yetkileri var. Hükümet de istediğini yapar. Şimdi kalkıyor sorumluluk almaya çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın buna ihtiyacı yok ki. Tayyip Erdoğan, bunu ülkemizin geleceği için talep ediyor. Amacımız sistemi kurup oturtmak, iyi bir şekilde işlemesini sağlamak. Bütün mücadelemiz bu” dedi.

"Milletimiz oynanan oyunu görüyor"

Vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunan Belediye Başkanı Çerçi konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Halkımız Avrupa’nın samimiyetine güveniyor ve bizim iyiliğimizi düşündüğüne inanıyorsa onların isteği üzerine ‘hayır’ desin. Ancak ben halkıma güveniyor, Avrupa’yı samimi bulmadığını gözlemliyorum. Bizim medeniyetimizi milletimiz çok iyi biliyor. Oynanan oyunu görüyor. Bu anlamda İmam Şafii’nin ‘Düşman okunu takip edin, o sizi Hak ehline götürür’ sözünü hatırlatmak isterim.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.