Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
05 Ekim 2020 Pazartesi 16:59
Organik yemeklerle girişimci oldu

Aylin Sönmez babasıyla birlikte kurdukları iş yeri için “Öncelikle biz zaten organik kültürle büyüdük, kendi bağımızda bahçemizde yetiştirdiğimiz ilaçsız organik tarımlarla büyüdük. Özellikle söylüyorum salçamızı biz kendimiz çok özenerek yapıyoruz. 29 yaşındayım, bu yaşıma kadar hazır salça tüketmedim, tüketmem de. 10 aylık çocuğum var ona da yedirmeyi düşünmüyorum. Daha sonra bizim bu ürünlerimizin tadını, lezzetini alan herkes talep etmeye başladı. Arz talep oluştu. Eriştemiz, salçamız, yapraklarımız kendi yapraklarımız. Bu şekilde satışa çıktı, beğenildi. Güzel dönüşler alındı. Daha sonra biz bu yemek kültürümüzü daha geniş kitleye ulaştırmak istedik. Yine bahçemizden topladığımız tarım ürünleriyle yemeklerimizi çıkarmaya başladık. Zaten bütün yemeklerimizde kendi üretimimiz salçamız var. Eriştemiz de kendi üretimimiz olacak şekilde müşterilere sunuluyor. Biz insanları bu yemek kültürüyle tanıştırmak istedik” diye konuştu.

Ürünlerinin doğal olduğundan bahseden Aylin Sönmez, “Hiçbir yapay madde olmadan, ilaçsız tarımın yemeğe harmanlanmasıyla ürünlerimizi sunuyoruz” dedi. Sönmez “Biz bankadan kredi desteği aldık. Pandemi süreci maddi ve manevi anlamda herkes için zor bir süreçti. Biz de ufak bir destekle ayaklandık. Burayı babamla beraber açtık. Ben babama, babam bana destek oldu. Bu şekilde hayata geçirdik.” dedi.

Bu iş yerini kurmadan önce Grafik Tasarım okuduğunu belirten Aylin Sönmez “Ben grafik tasarım mezunuyum aslında. Ama ben kendimin patronu olmak istedim. Eğer bir yerlere geleceksem kendi emeğimizle gelelim istedim” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.