Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
30 Mart 2021 Salı 16:37
Vali'den Manisalılara 'ev ziyaretlerine ara verin' çağrısı!

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının artması ile birlikte Manisa’da turuncu kategorideki yüksek riskli iller arasına girdi. Pazara günü sokağa çıkma yasağı da geldi. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, hem vatandaşları uyardı, hem de değerlendirme yaptı. Vali Yaşar Karadeniz, “Vakalarımızda yükseliş olduğunu daha önceden açıklamıştım. Ancak tekrar o konuşmamada Türkiye genelinde bizden çok daha hızlı bir şekilde vaka artışı yaşadığını da belirtmiştim. Sadece 23 il kaldı kırmızı olmayan. Bunlardan birisi de Manisa. Tabi turuncuya döndük derken işin bu boyutuna da bakmak lazım. Bu şunu gösteriyor. En azından Manisa halkı kurallara riayet açısından en iyi  20 il arasına  girmiş durumda. Bu fedakarlığı göstermiş durumda” diye konuştu.

VAKA ARTIŞI SÜRÜYOR

Vaka artışlarının sürdüğünü dile getiren Vali Karadeniz, “ Ancak vaka artışlarımızın  devam ettiğinin altını çizmek istiyorum. Elbette Pazar günü için sokağa çıkma yasağı geldi. Ama ramazandan önceki iki hafta boyunca turuncu da kalmamız sebebi ile cumartesi günleri en azından sokağa çıkma imkanı  bulabilecek vatandaşlarımız. Sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinde, bazı etkinliklerde daha önce uygulanan kurallar geçerli olacak” dedi.

BAYRAMDA SIFIR VAKA HEDEFİ

Hıfzıssıhha kurulu kararının alındığını ve bu süreç boyunca değişen tek şeyin Pazar günü yasakların yaşanacak olması olduğunu söyleyen Vali Karadeniz, vatandaşların bu mutant virüsüne karşı daha da dikkatli olması gerektiğine ve tedbirlere uymalarında fayda olduğunu vurguladı.

Ramazan ayında artık sıfır vakalara ulaşarak yaz ayını rahat bir şekilde geçirmeyi hedeflediklerini açıklayan Karadeniz, “Açıklanan kararlardan sonra artık şunu söyleyebiliriz. Ramazana Bayramına kadar olan sürecin gidişatı artık belli oldu. Bu süreci iyi bir şekilde değerlendirip ramazan bayramını  sıfıra yakın vakalara ulaşıp  en azından yaz mevsimine  insanların rahat bir şekilde sosyal etkinliklerini, iş yaşantılarını ve eğitim etkinliklerini sürdürmemiz gerekiyor” dedi.

EV ZİYARETLERİNE ARA VERİN ÇAĞRISI

Virüsün özellikle ev ziyaretlerine yayıldığını açıklayan Vali Karadeniz, çağrıda bulundu. Vali Karadeniz, “Özellikle  aileler arası ziyaretin de altını çizmek istiyorum. Şuanda en kritik noktamız bu. Yayılmaların da en yüksek olduğu durum bu. Ziyaretlerden lütfen kaçınalım. Telefonla görüşmeye çalışalım ya da dışarıda sosyal mesafeye dikkat ederek buluşma sağlansın. İnşallah önümüzdeki 1,5 aylık süreci iyi bir şekilde geçiririz” dedi.

Son Güncelleme: 30.03.2021 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.