Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
18 Mart 2020 Çarşamba 15:41
Üzüm bağlarında buz sarkıtları oluştu

Hava sıcaklıklarındaki düşüşle birlikte meteorolojiden don uyarısı yapıldı. Manisa’daki üzüm bağlarında bazı çiftçiler önlem amaçlı lastik yaktı, yağmurlama sulama yaptı. Ancak uyanmaya başlayan gözleri olumsuz etkileyen durumlar yaşandı. Bağlarda soğuktan dolayı buz sarkıtlarının oluşması dikkat çekti. Çiftçiler tarafından paylaşılan görüntüler görenleri şaşırttı. Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, durumun tehlikesine dikkat çekti. Ünal, yağmurlama sulama yapılırken yaşanabilecek elektrik kesintisi veya herhangi bir arızanın suyun donmasına neden olduğunu ve bu görüntülerin yaşanabildiğini söyledi. Ünal, bu durumun yeni uyanmaya başlayan bağlarda zarara neden olabileceğini de ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ da, "Damlama sulama sistemini çalıştıranların bağlarında buz tutmuş. Soğuk olayının olup olmadığıyla ilgili bağcılardan bilgi gelmedi. Çiftçimiz soğuk ve don ihtimaline karşı damlama fıskiye sistemi tedbirlerini alıyor. Bu don olaylarını en az zararla kapatmaya çalışıyor. Ufakta olsa soğuk ihtimali var. Bazı bağlarımızda ufakta olsa zararımız var.  Don ihtimali hale devam ediyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde hasar tespiti yapılabilir. Çiftçiler olarak her türlü tedbirimizi almaya devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.