Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
10 Mayıs 2020 Pazar 14:56
Kimi saatlerce yürüdü, kimi banklarda güneşlendi

Koronavirüs salgınından yaşlıları korumak amacıyla 21 Mart’ta başlatılan sokağa çıkma kısıtlamasında 65 yaş ve üstü vatandaşlara verilen 4 saatlik izinle birlikte Manisa’da yaşlılar sokaklara akın etti. Kentin işlek caddelerini ve parklarını dolduran yaşlılar bolca yürüyüş yaptı. Yaşlılar maskelerini de takıp dışarı çıkarken parklarda banklarda otururken sosyal mesafeye dikkat etmeye çalıştı. Güneşli havanın tadını çıkaranlar, evlerinin yakınlarında vakit geçirdi.

MASKE DAĞITILDI

Manisa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, ilçe belediyeleri kentin çeşitli noktalarına stantlar açarak 65 yaş ve üstü vatandaşlara maske dağıttı. Maske kuyruğunda sosyal mesafeyi sağlamak için polis ekipleri tarafından beyaz şeritler çekildi.

YAŞLILAR MUTLU OLDU

Yaşlılara 4 saatlik sokağa çıkma izni verilmesi onları mutlu etti. 76 yaşındaki Kazım Davşan, izin verilmesinden çok mutlu olduğunu söyledi. Davşan, “Cumhurbaşkanımıza da teşekkürler ederim. İnşallah bu kaza, belayı başımızdan atarız. Bize fırsat verdiği için de çok teşekkür ederim. İçerde sıkıntı, bunaltı, bir de bacaklarımız ağrıyordu. Ne yapacağımız şaşırmıştık. Ne yaptılarsa bizim için yaptılar. Gezmeyi dolaşmayı, eşi, dostu, ahbabı görmek bizim için bir mutluluk. İnşallah bunlar da geçer” diye konuştu.

67 yaşındaki Gülten Bıçkıcı ise, evde çeşitli hobilerle vakit geçirdiklerini belirterek, “Evde çok sıkıldık. Temiz bir hava almak için geldik. Evde bunaldık diyebilirim. Ev işi, artık derin temizliklere girdik. Kah balkon, kah mutfak, İşte bunları yaptık. Ev hayatına alıştık diyebilirim. Çıkmasak da olur ama biraz nefes gerekiyor . Ayaklarım biraz tutuldu gibi ama geldim biraz tur attım. Parkın etrafında oturdum. Bu yaşa geldim, ilk kez böyle bir salgın gördüm. İlk kez böyle bir kısıtlama gördüm. Allah hep dua ediyorum namazımda bir daha böyle salgın göstermesin” dedi.

84 yaşındaki Erdal Oruntak da, çok riskli bir dönemden geçtiklerini belirterek, dışarı çıkış kısıtlamasının getirilmesine sevindiğini söyledi. Oruntak, “ Dışarı çıkarmadıklarına seviniyorum. Hani çok kritik dönemdeyiz görüyorsunuz. Allah sonumuzu hayır etsin. Eğer bir ay daha yürümesem, yürümeyi unutacaktım neredeyse. Ama dışarı çıktım, maskemi de taktım, dikkat ediyorum” diye konuştu. / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.