Editör
Editör
15 Ağustos 2017 Salı 14:21
O, hayalleri için mevsimlik işçi oldu!

Türkiye’nin sayılı tarım illeri arasında yer alan Manisa’ya çeşitli illerden mevsimlik işçilerin çocukları, aşırı sıcaklara rağmen ailelerine destek olabilmek amacıyla elinden geleni yapıyor. Mevsimlik işçilerin çocuklarını kimisi tarlasında ailesine yardımcı olurken, kimi kurulan çadırlarda oyun oynayarak vakit geçirmeye gayret gösteriyor.

Her mevsimlik işçinin çocukları gibi Şanlıurfa Suruç İlçesi’nden Manisa Yunusemre İlçesi Üçpınar Mahallesi’ne ailesiyle birlikte mevsimlik işçi olarak gelen 14 yaşındaki Mercan Şahin’de gelecek için hayaller kuruyor.14 yaşındaki Mercan Şahin, bu yıl girdiği TEOG Sınavı’ndan 430 puan aldı. Aldığı puan ile Şanlıurfa Karaköprü İlçesi Emine Göncü Anadolu Lisesi’ne gideceğini dile getiren Mercan Şahin, “Okullar kapandıktan sonra ailemle birlikte Manisa’ya mevsimlik işçi olarak gelerek 3 aylık çalışıyoruz. Ailemle birlikte tarlada sabah erken saatlerde başlayıp akşama kadar domates topluyoruz. Aşırı sıcaklarda zor oluyor. Ama ailemle bu işi yapmak zorundayız. TEOG sınavından aldığım 430 puanla Şanlıurfa Karaköprü İlçesi Emine Göncü Anadolu Lisesi’ni kazandım. Tek hayalim İzmir’de bir üniversitenin Tıp Bölümünü kazanıp doktor olmak’’ dedi.

Kurulan çadırlarda yeni eğitim-öğretim sezonuna hazırlanmanın zor olduğunu ifade eden Mercan Şahin, “Çalışmaya sabah saat 06.30’da başlıyoruz, akşam saat 18.00’e kadar domates topluyoruz. Çadırlara yorgun geliyoruz. Ayrıca çadırda yemek, temizlik ve çamaşır işleri de yoruyor bizi. Bu nedenle okullar açılıncaya kadar ders çalışmak zor oluyor. Kurban Bayramını da burada geçireceğiz. Şanlıurfa’da arkadaşlarımı ve evimi çok özledim’’ dedi.

ÇOCUKLARI OKUTMAK İSTİYOR

Şanlıurfa’dan Manisa’ya mevsimlik işçi olarak çalışmak için eşi ve 3 kız çocuğuyla birlikte geldiğini belirten 46 yaşındaki baba Mehmet Şahin, “Yazın mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. Kışın ise çocuklarımı okutuyorum. Ara sıra memleketimde hayvancılık yapıyorum. 2’si erkek, 3’ü kız olmak üzere 5 çocuğum var. 1 oğlum 2 yıllık Radyo Televizyonculuk bölümünü bitirdi. 1 oğlum Kıbrıs’ta hemşirelik okuyor. 1 kızım ise zihinsel engelliler öğretmenliğini bitirdi ve işsiz. Tek hedefimiz çocuklarımı okutmak. Onların okuması için gereken neyse yaparım. Kızım Mercan’ında doktor olmasını istiyorum. Onun doktor olması bizi çok mutlu edecek’’ diye konuştu.

Son Güncelleme: 16.08.2017 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.