Editör
Editör
19 Aralık 2017 Salı 13:36
Bu okul 106 işletmeye stajyer gönderiyor

Manisa’da 1947 yılından bu yana eğitim öğretim hizmeti veren, şehrin en köklü mesleki eğitim kurumlarından biri olan yıllarca “Manisa Ticaret Meslek Lisesi” adıyla hizmet veren okul, yıllardır işverenlerle iç içe olarak eğitim hizmetini kalitesini de arttırarak devam ettiriyor.

Manisa Ticaret Meslek Lisesi kurulduğu yıldan bu yana iş hayatına çok sayıda ara iş gücü, yönetici hatta iş adamı, iş kadını yetiştirdiğini söyleyen Manisa Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Çolak, her yıl verdikleri yeni mezunlarla iş dünyasına yüzlerce yeni iş gücü kattıklarını kaydetti.

Okul Müdürü Çolak, 95 öğretmen ile okulda 350’si Akşam Okulu bilinen adıyla Açık Lisede, 1266’sı ise gündüz olmak üzere toplamda 1616 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

-Öğrencilerin büyük bölümü SGK şemsiyesi altında

Okulda sadece 9. Sınıf öğrencileri dışında 1227’sinin SGK’lı olduğuna ifade eden Okul Müdürü Çolak, 10 ve 11. Sınıflardaki öğrencilerin okulda uygulama derslerine katıldığını, 12. Sınıfların ise haftada 2 günü okulda, geriye kalan 3 günü ise işletmelerde staj olarak geçirdiğini söyledi.

Okulda herhangi bir öğretmen açığı olmadığına dikkati çeken Okul Müdürü Çolak, içerisinde kamu kurumları, bankalar, ve özel sektörün de yer aldığı 106 işletmeye yapılan işbirliği protokolü kapsamında sözleşmeli olarak stajyer öğrenci gönderildiğini söyledi.

Hem okulda uygulamalı eğitim alan 10 ve 11. Sınıf öğrencilerinin hem de işletmelere staja giden 12. Sınıf öğrencilerinin SGK’lı yapıldığını ifade eden Okul Müdürü Çolak, öğrencilerin SGK’sının yeni çıkan kanun sonrasında sadece sağlığı kapsadığını, emeklilik için sayılmadığına dikkati çekti.

-Staj için işveren talebi çok

Hemen hemen her sektörde okul olarak var olduklarını söyleyen Okul Müdürü Çolak, “Başta dünya çapındaki fabrikalar, bankalar, muhasebeciler olmak her yerde varız. Pazarcılar Odası’ndan Bosch’a Vestel’e kadar Maliye’den SGK’ya kadar her yerde öğrencimiz var. Okulumuza stajyer öğrenci için işverenlerden oldukça fazla talep var.  Diğer meslek liselerinin öğrencileri üretim kısımlarında olduğu için sanayinin çalışan ve üretim yerinde ama bizim öğrencilerimiz her yerde. Mesela burada muhasebecilerde de var, Bakkallar Odasında da var. Biz herkesle iç içeyiz, biz şu an öğrenci yetiştiremiyoruz.” Diye konuştu.

İşverenlere staj için sadece 12. Sınıf öğrencilerinin gönderildiğini sözlerine ekleyen Okul Müdürü Çolak, işverenlerden oldukça fazla talep gelmeye başladığını ve belirli öğrenci sayısına sahip oldukları için taleplerin hepsini karşılayamadıklarını vurguladı.     

-Mezunlar derneği hayalini okul aile birliği gerçekleştirecek

Okul Aile Birliği Başkanı Aysun Esendağ ise okulun eski mezunlarını bir araya getirmek ve okulu bulunduğu yerden daha iyi konuma taşıyabilmek adına mezunları “Manisa Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Derneği” çatısı altında toplamak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Şimdiye kadar bir kez yaklaşık 4 yıl kadar önce mezun gecesi düzenlendiğini ve büyük ilgi olduğunu kaydeden Esendağ, “Eski mezunlarımızı bir çatı altında toplamak için Okul Aile Birliği yönetim kurulu arkadaşlarımız ve bazı mezunların da katılımıyla derneğimizi en kısa üsrede aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Manisa’daki tüm mezunlara ulaşarak, derneğimize üye yaparak eğitim yılı sonunda da geniş katılımlı mezunlar gecesi düzenlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Okul mezunlarının bir araya gelmesinin okulu diğerlerinden farklı kılabileceğini belirten Esendağ, mezunların okuluna sahip çıktıkça, okulunun değerinin artacağını, bunun da eğitim ve mezun kalitesinin artmasına neden olması açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi. (Turgay DUYAR)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.