Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
30 Ekim 2020 Cuma 13:43
KOSGEB desteğiyle kendi işini kurdu, ihracata başladı

Manisa’da yaşayan 37 yaşındaki, 1 çocuk annesi Seda Karabağlık kendi işini kurma hayalini gerçekleştirdi. KOSGEB’in girişimcilik kurslarına katılan genç kadın, 193 bin liralık girişimci desteği aldı. Yaklaşık 700 bin liralık yatırımla Manisa Tekstilciler Sitesi’nde 250 metrekarelik alanda maske üretimi yapmaya başlayan Seda Karabağlık, yanında 12 kadın çalıştırmaya başladı.

5 AYDA İHRACATA DA BAŞLADI

Kendi işimi kurma sürecim son iki senedir aklımdaydı. Cerrahi alet ve medikal sektöründe daha önce çalıştığım yerlerde deneyimim vardı. Tıbbi tekstil imalatı üzerine bu firmayı kurdum. Eldiven, bone, terlik, tek kullanımlık sedye örtüleri üzerine üretim yapmayı planlıyorum. Ancak pandemiden dolayı ilk aşamada cerrahi maske üretimine başladım. KOSGEB’in girişimcilik kurslarına katıldım, onların desteğiyle burayı açtım. Makinelerimizi aldık, el değmeden üretim yapıyoruz. Günlük 100 bin maske üretme kapasitemiz var, şu anda yurt içinin yanı sıra İngiltere’ye de ihracat yapıyoruz” diye konuştu.  

KADIN İSTİHDAMINI DA SAĞLIYOR

Kadın istihdamına önem verdiğini dile getiren Karabağlık, “Burayı açmamın nedenlerinden biri de kadınlara istihdam sağlamak. Çalışan elemanlarımın büyük çoğunluğu kadın. Aralarında hiç çalışmamış olanlar, ev hanımı olanlar da var. Onlar bu sayede çalışma hayatına atılıyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor. Çünkü kadınlar her şeyi başarabilirler. KOSGEB desteği benim açımdan çok iyi oldu. Yatırımın yüzde 30’unu destek olarak aldım. Kendi işini kurmak isteyen her kadına tavsiye ederim. Kadınların kendilerine güvenmeleri gerekiyor. Kadınlar kendi ayakları üstünde durmasını bilecek” dedi.

Pandemi dönemi nedeniyle aralıksız çalıştıklarını dile getiren Seda Karabağlık, “Şu an maske imalatı olmazsa olmazlardan bir tanesi. Hem kendi insanımıza katkı sağlıyoruz. Satışlarımız da gayet iyi. Maske sıkıntısı yaşanmasını da istemiyoruz. Ülkemizin sağlığı için aslında iyi bir girişim oldu. Özel önlemlerle, dezenfekte edilmiş şekilde üretim yapılıyor. Üretim alanını ayırdık, maske, bone, eldiven giymeden çalıştırmıyoruz” diye konuştu.

RENKLİ MASKELERDEN UZAK DURUN

Güvenli maskelerle ilgili uyarılarda da bulunan girişimci Seda Karabağlık, renkli maskelerden uzak durulmasını ve 3 katlı maskelerin tercih edilmesini önerdi. Karabağlık, “Maskenin güvenli ortamda üretilip üretilmediğine dikkat etmeliler. Dışarıdan alınan maskenin filtrasyon özelliğinin olup olmadığına bakılmalı. Kulaklamaların hijyen şekilde yapılıp yapılmadığına dikkat edilmeli. Özellikle maskelerde dikişli ürünler hiçbir şekilde kullanılmamalı. Meltblown denilen bir kumaşımız var, yüzde 98 filtrasyon özelliği var. 3 katlı bu kumaştan üretilen maskeleri tercih edebilirler. Renkli maskeleri çok tavsiye etmiyoruz. Siyah maskelerin içinde boya katkı maddesi olabilir ve bu zarar verebilir. En doğalı şeffaf olan maskelerdir” dedi. / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet demirci 2020-10-30 15:19:31

güzel hibe almış