Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
29 Mart 2023 Çarşamba 15:51
AK Partili Aydemir, emekli aylıklarıyla ilgili konuştu

Manisa Milletvekili Uğur Aydemir; “En düşük emekli aylığını 5.500 liradan 2 bin lira artışla 7.500 liraya yükseltiyoruz. Malum sene başında bu rakamı 3,500 liradan 5.500 liraya yükseltmiştik. Şimdi de yaptığımız düzenlemeyle 7.500 liraya yükseltiyoruz. Eyt’den emekli olacak emeklilerimiz bu düzenlemeden yararlanabilecek. Dul ve yetim aylığı alanlar da en düşük emekli aylığındaki artıştan hisseleri oranında yararlanacak” dedi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ 2 BİN LİRAYA YÜKSELTİLİYOR

Emekli aylıklarıyla birlikte bayram ikramiyelerinde de artış sağlandığını ifade eden Aydemir; ‘Emeklilere ödediğimiz bayram ikramiyesini 1.100 liradan 2.000 liraya yükseltiyoruz. Emeklilerimiz Ramazan ve Kurban bayramlarında toplam 4.000 lira ikramiye alacaklar. Eyt’den emekli olacak emeklilerimiz ile birlikte 15,6 milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanabilecek. Kişinin dul eşine bu tutarın %75’i oranında ödeme yapılmaya devam edilecek.” dedi.

GEÇİCİ (MEVSİMLİK) İŞÇİLER İLE İLGİLİ DÜZENLEME YAPILIYOR

Milletvekili Uğur Aydemir AK Parti Hükümetlerinin bugüne kadar EYT, Sözleşmeliye kadro ve memurların 3600 ek gösterge talepleri gibi birçok düzenlemeyi hayata geçirdiğini hatırlatarak şimdi de geçici işçilerimizin taleplerini karşılıyoruz diyerek düzenlemenin detayları ifade etti. Aydemir: ‘Geçici (mevsimlik) İşçilerin sürekli işçi statüsüne sonra da kadroya geçirilmesi ile ilgili düzenlemeler yapıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yaklaşık 60 bin geçici işçi bulunuyor. Bunlar arasında 6 aydan az çalıştırılan mevsimlik işler de yer alıyor.

Yasal düzenlemeyle kurumların ihtiyaçları, bakanlıkların izniyle 11 ay 29 gün çalıştırma imkânı getiriyoruz. Çalıştıkları kurum, kuruluşların kadrolarında boşalma olduğunda da kurum ilan edecek. Kıdem sırasına göre halen çalışan veya çalışma hakkı bulunan geçici işçilere öncelik vermekle birlikte onları kadrolu işçi haline dönüştürmüş olacak.’ Dedi.

KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞAN DOKTORLARA İYİLEŞTİRME

Milletvekili Aydemir: “Geçen yıl doktorların özlük haklarında iyileştirme yapmıştık. Şimdi de Kamuda çalışan doktorlarla üniversite hastanelerinde ve Sağlık Bakanlığı hastanelerinde çalışan doktorlar arasındaki ücret farklarını ortadan kaldırıyoruz” dedi.

KANUN TEKLİFİNDE BAŞKA HANGİ DÜZENLEMELER VAR?

Aydemir, 18 maddeden oluşan Kanun Teklifinde yer alan diğer düzenlemeleri de ifade etti. Teklife göre; Üst Yargı Üyelerinin özlük haklarında iyileştirmeler yapılarak Anayasa Mahkemesi Başkan ve Üyeleriyle eşit hale getiriliyor. Muharip Gaziler arasındaki aylık farkları giderilmekte ve tüm gazilere asgari ücretin net tutarı kadar aylık ödenecek. Kahramanmaraş merkezli depremlerde bölgede enkaz altından can kurtarmak için üstün gayret gösteren Türk Vatandaşlarına Cumhurbaşkanı Kararı ile Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası, yurt dışından gelen arama kurtarma ekiplerine ise Cumhurbaşkanı Kararı ile Üstün Fedakarlık Nişanı verilebilecek. Teklifin yakın zamanda yürürlüğe girmesini beklediklerini ifade eden Aydemir, ‘düzenlemelerin emeklilerimiz, geçici işçilerimiz, gazilerimiz başta olmak üzere tüm milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum’, diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.