Editör
Editör
30 Kasım 2017 Perşembe 10:32
Spilos Kozbeyli’den Foça’ya yürüdü

Spilos Dağcılık Başkanı Mehmet Güllüpunar yaptığı açıklamada, “Foça etkinliğimize ilgi oldukça fazla idi. Kent yaşamının gerginliğinden haftada bir gün de olsa uzaklaşmak, rahat bir nefes alabilmek için her pazar doğa yürüyüşleri yapıyoruz. Son zamanlarda bu yürüyüşlere ilgi giderek artıyor. Çünkü kent yaşamı günümüz insanını çileden çıkarıyor. Hava kirliliği, gürültü kirliliği, görüntü kirliliği, aklımıza gelebilecek her türlü kirlilik kentelerde yaşamı çekilmez kılıyor.

Geçtiğimiz Pazar 82 kişiyle Kozbeyli’den Foça’ya yürüdük. Kozbeyli’de kahvaltı molasının ardından yaklaşık 12 km’lik parkuru fire vermeden tamamladık. Geçen sezon da buraya bugünlerde gelmiştik. Yürüyüş yollarımız boyunca her iki taraf da bol miktarda dağ çileği bulunmakta idi. Ancak arkadaşlarımız hayal kırıklığına uğradı. Yıllardır Kasım ayının 2. haftasından sonra bu bölgede bol miktarda bulunan dağ çileğinden bu yıl eser  yoktu. Acaba doğanın dengeleri mi değişmişti? Değiştiyse neden değişti? Kim değiştirdi. İnsan olarak bizim de dengelerimizin(ruh sağlığımızın) pek yerinde olduğu söylenebilir mi? Belki de toplumu oluşturan bireylerin büyük bir bölümünün psikolojik desteğe gereksinmesi vardır. Buna psikolojik destek vermesi gerekenler de dahil.

Yeni Foça’da sonlandırdığımız yürüyüşün ardından otobüslerimizle Eski Foça’ya gittik.  Burada öğle yemeği için 2 saatlik serbest zamandan sonra Manisa’ya döndük.

Güzel bir günde ekip olarak bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık. Foça yürüyüşümüz sırasında etkinliğe katılan tüm arkadaşlara doğaya ve çevreye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Spilos Dağcılık&Trekking 3 Aralık 2017 Pazar günü Hamalınkırı-Sülüklügöl-Nurkadın-Yarıkkaya Doğa Yürüyüşünü gerçekleştirecek. Etkinliğe katılmak için 0 535 728 71 77 numaralı telefonu arayıp adınızı yazdırmalısınız. Etkinliğe tüm doğaseverler davetlidir.  Detaylı bilgiye bu adresten de ulaşabilirsiniz. www.spilostrekking.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.