28 Mart 2018 Çarşamba 10:41
Spilos Bintepeler-Marmara Gölü-Kemer’de

Spilos Dağcılık&Trekking Başkanı Mehmet Güllüpunar yaptığı açıklamada: “Bu parkuru geçen sezon oluşturduk. Burada tarih-doğa iç içe, koyun koyuna. Eşsiz bir kültür hazinesi. Keşfetmekte biraz da geç kaldık. Bu bölgenin tanıtımı ve turizme kazandırılması için acilen çalışmalar başlatılmalı. Bintepeler Dünya’nın en büyük açık hava müzesi. Lidya uygarlığının başkenti Sardes’i içine alan bu açık hava müzesi ilgilenilmeyi bekliyor. Kemer evleri yine aynı şekilde. Restore edilip tanıtımı yapılmalı. Marmara Gölü doğası ve barındırdığı onlarca kuş türüne ev sahipliği yapmasıyla(Kuş cenneti)önemli bir potansiyel oluşturuyor. Kısacası bu bölge doğasına, kültür varlıklarına, tarihsel  değerlerine zarar verilmeden büyük bir turizm havzası olarak düzenlenip değerlendirilebilir. 25.03.2018 Pazar günü Spilos Dağcılık&Trekking olarak Manisa ilimizin bu bölgesine yaptığımız Doğa Yürüyüşü ve Kültür gezisinde: Grup olarak önce Marmara Gölü kıyısındaki 355 metre çapında, daire çevresi 1115 metre, yüksekliği 69 metre olan Lidya Kralı Alyattes’in tümülüsünün üstüne çıktık. Buradan Marmara Gölü’nün eşsiz manzarasını ve Lidya Krallığına ait Bintepeler olarak bilinen dünyada eşi olmayan tümülüs galerisinin görüntüsünü izledik.1940’lı yıllarda 149 olarak tespit edilen Tümülüs sayısı günümüzde birçoğunun tarımsal faaliyetler nedeniyle yok edilmesinden 90 civarında kaldığı sanılmaktadır. Ayrıca ilkçağda ve ortaçağda bu tümülüslerdeki kral mezarlarının tamamının  soyulduğu bilinmektedir. Kral Alyattes’in tümülüsünden sonra Marmara Gölü kıyısında 17 km yürüyerek Kemer Damları mahallesine, oradan da otobüslerle Kemer mahallesine gelip, restore edilmeyi bekleyen tarihi Kemer evlerini gezdik. Doğal güzelliklerimizin, topraklarımızın altında ve üstündeki tarihsel miraslarımızın, kültür varlıklarımızın farkında olalım. Yok edilmesine izin vermeyelim. Toplumda doğa sevgisi ve çevre bilincinin gelişmesine hep birlikte katkıda bulunalım. Gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz en önemli miras: tahrip edilmemiş bir doğa temiz bir çevredir. 

Bu etkinlikte tüm katılımcılara doğaya, çevreye, kültür varlıklarımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca etkinliğimize katkılarından ve desteğinden dolayı Güney Kebap İşletmecisi Yıldıray Yıldırım’a teşekkür ederiz” dedi.

Manisa Spilos Kültür ve Spor Kulübü Derneği (Spilos Dağcılık&Trekking) 01.04.2017 Pazar günü Çınardibi-Mahmutdağı Doğa Yürüyüşünü gerçekleştirecek. Etkinliğe katılmak için 0 535 728 71 77 numaralı telefonu arayıp kayıt yaptırmalısınız.

Etkinliğe tüm doğaseverler davetli. Ayrıntılı bilgi için www.spilostrekking.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Haber Merkezi

Son Güncelleme: 28.03.2018 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.