Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
08 Temmuz 2021 Perşembe 11:00
Kocaçay’da endişelendiren balık ölümleri!

Yuntdağı bölgesinde Koruköy Mahallesi yakınlarındaki Kocaçay kirlilikle gündeme geldi. Bölge halkı, çayda yaşanan kirliliği yetkililere bildirdi. Doğal güzelliğiyle bilinen çayın şimdiki manzarası görenleri üzdü. Bölgede yaşayan halk dereyi kirletenlerin bulunması ve temizletilmesi için çağrı yaptı. Çayda balık ölümleri başladı, kirlilik gün yüzüne çıktı. Yetkililer harekete geçti ve yaşanan balık ölümleri nedeniyle su numunesi alındı. 

SONUÇ RAPORUNDA DIŞKI BULGUSU

Su analiz raporunda dereden su numunesi alınarak laboratuvarda analiz edildiği belirtildi. Sonuç raporunda amonyak, potasyum, çinko, sodyum, alüminyum ve fekal  koliform maddelerinin kabul edilebilir değerlerin üstünde olduğu açıklandı. Rapordu şu ifadeler yer aldı: “ Söz konusu su kaynağına kirletici karıştığı anlaşılmakla birlikte özellikle amonyak ve fekal koliform değerlerinin limit değerlerin oldukça üstünde olması, suya dışkı karıştığının göstergesidir. Sıcaklığı 27-28 derece civarında ölçülen sularda özellikle amonyak ve fekal koliform değerlerinin ciddi şekilde yükselmesiyle birlikte balık ölümlerinin yaşanabileceği değerlendirilmektedir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.