14 Aralık 2017 Perşembe 16:31
Başkan Çerçi’nin avukatından o iddialar hakkında açıklama

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ulusal bir gazetede yayınlanan “AKP’li başkanlar silah zoruyla adam kaçırdı” başlıklı habere ilişkin avukatı Canadar Arslan aracılığıyla yazılı açıklamada bulundu.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’nın ‘Silah zoruyla adam kaçırdı’ iddialarına Başkan Çerçi’nin avukatı Canadar Arslan yazılı bir açıklamayla cevap vererek iddiaları yalanladı. Av. Arslan iddiaların sahibi ve iddiaları yayınlayan basın yayın organları hakkında da yarın şikayet haklarını kullanacaklarını açıkladı.

Arslan yaptığı yazılı açıklamada, “Müvekkilim Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti il Başkanlığı, 22. ve 23. Dönem AK Parti Manisa Milletvekilliği yapmış ve şu anda da Yunusemre Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir. Kendisi, yaptığı hizmet ve yürüttüğü projelerle birçok kuruluştan ödül alan, belediyecilik anlamında örnek gösterilen ve vatandaşlar tarafından da çok takdir gören, sevilen bir başkandır. Basına yansıyan iftiranın sahibi Suat Diktaş ise, askeri personel olarak görev yaparken referansları aracılığıyla Manisa’daki belediyelere kurumlararası geçiş talebinde bulunmuş. Yunusemre Belediyesi bu talebi olumsuz cevaplamış ancak Saruhanlı Belediyesi kişinin kendi kurumuna geçişine onay vermiştir. 2015 yılında Saruhanlı Belediyesinde göreve başlayan şahıs, başkan yardımcılığı görevine getirildikten sonra FETÖ/PDY terör örgütüne iltisakı ve irtibatı olduğu gerekçesiyle KHK ile kamu görevinden ihraç edilmiştir. Daha sonra kamu görevine iade edildiği ancak, belediye başkanı tarafından tekrar yardımcılık görevi verilmediği, müdürlüğe atandığı gerekçesiyle kendi kurumu hakkında iftira ve karalama çabası yürütmüştür. Kamuya iadesinden sonra aktif görev yapmadığı, sürekli sağlık sorunlarını gerekçe göstererek rapor aldığı ve bu süreçte Yunusemre Belediyesine geçiş ve başkan yardımcılığı görevi talebini kişiler aracılığıyla yenilemiş ancak talebine olumsuz cevap verilmiştir. Bunun üzerine şahsın, Yunusemre Belediyesinin birimlerine sürekli geldiği, buralarda belediye hakkında sorular sorduğu, bilgi ve belge toplamaya çalıştığı, belediyedeki idarecileri karaladığı ve belediye başkanı hakkında kumpas çalışmaları yürüttüğü; elde ettiği sözde bilgi ve belgeleri bazı siyasilerle ve milletvekilleri ile paylaştığı bilgisi müvekkilimin kulağına gelmiştir” dedi.

"İthamlar asılsız ve iftiradır"

Müvekkili olan Başkan Çerçi’nin belediyenin birimlerini ziyareti esnasında Çocuk Kültür Merkezi’nde iddia sahibi şahısla karşılaştığını ve kendisiyle görüşme talebini ilettiğini kaydeden Arslan şunları kaydetti:

“Davet üzerine kendisi yine belediyemizin diğer bir biriminde görüşmeye gelmiş, görüşmeye çalıştığı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı da bu görüşmeye sonradan katılmıştır. Görüşme karşılıklı sohbet içerisinde geçmiştir. Olay bundan ibarettir. Müvekkilim hakkında basında yer alan ithamlar gerçek dışıdır, asılsızdır, iftiradır. Bu şahsın yaptıkları ile ilgili Manisa Valiliği, İl OHAL Bürosuna 02.11.2017 tarihli başvurumuz vardır. Bu başvurunun konusu, şahsın belediye hakkında yaptığı keşif, bilgi ve belge toplama gayretinin FETÖ/PDY terör örgütü bağlantılı bir araştırma ve kumpas çalışması olup olmadığının soruşturulması talebidir. İddia edilen konuların muhatabı adli makamlar olmasına rağmen şahsın konuyu adliyeye taşımak yerine ısrarla siyasilere ve basına malzeme yapmaya çalışmasını, müvekkilim üzerinden AK Parti’yi yıpratma çabası olarak görmekteyiz. Bu iftiralarla ilgili; iftira sahibi kişi ile bu iftiraları tarafımızdan bilgi almadan yayınlayan ve müvekkilimi töhmet altında bırakan basın yayın organları hakkında şikayet hakkımız yarın kullanılacaktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.