İstatistiki bilgilere göre Almanya'da 11 bin, Japonya'da 10 bin, Fransa'da 9 bin kayıtlı resmi araç kullanılıyorken ülkemizde ise maliye Bakanlığı'na  kayıtlı 125 bin resmi araç kullanılmaktadır. Kamu Kurumları tarafından kiralanan araçlar bu sayıya dahil değildir, sadece 2023 yılında Kocaeli B.Ş.B. Başkanlığı tarafından kiralanan araçlara 5.644.800 T.L. ödenmiştir, bunun yanında Balıkesir B.Ş.B. Başkanlığı tarafından ise kiralık araçlara 13. 230.000 T.L.nin ödendiği basın organlarında yer almıştır. 

2023 yılının ilk üç ayında Kamunun kiraladığı araçlara yüz milyon lira, kiralık uçaklara ise 6.5 milyon lira ödendiği yine basında 24.04. 2023 tarihli gazetelerde yer almıştı.  17. dönem Milletvekili Yılmaz HASTÜRK, bir noter ile pazar yerlerini dolaşır, resmi araçlarla pazarlara gelen bürokrat eşlerini görür ve tespit ederler. Okul önlerinde ise resmi araçla getirip götüren bazı bürokratları da tespit ederler. sonra ne olur? Resmi araçlara sivil plaka takılır. 

1986- 1993 yılları arasında Aksaray Merkezinde görev yaparken Vali Yardımcısı H. Ş.'in eşi  ve Ortaokulda okuyan oğlu için resmi araç tahsis edildiğini görüyorduk. Öğretmen düşmanı olan bu bürokrat daha sonra İstanbul'da Gümrüklerden sorumlu  Vali Yardımcısı iken rüşvet alırken suç üstü yakalanmış ve hak ettiği cezayı almıştı. O yıllarda iktidar partisinin Grup Başkan Vekili hafta sonları iline gelir, tüm bürokratlar ayrı ayrı resmi araçlarla köylünün problemini dinlemek ve çözmek bahanesiyle konvoy halinde alayı vala ile köylere gider ve ziyafetlere katılırlardı ertesi günü yediklerini ve içtiklerini övünerek anlatırlardı. Olan, yoksul köylülere oluyordu.  

1981-1986 yılları arasında Giresun'da görev yaparken değerli Devlet adamı Fehamettin ALTUN Beyefendi, ilçelere ziyarete giderken ilgili bürokratları sadece bir minibüse bindirir mahiyetinde götürürdü, tasarrufa dikkat ederdi. Manisa'da görevde iken her üç ayda bir ilçede Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa PALA Bey'in Başkanlığında Ticaret Meslek Liseleri Mesleki Eğitim Çalışmaları Koordinasyon toplantısına giderken Okul Müdürümüzün şahsi arabası ile giderdik, Milli Eğitim Müdürlüğünden  resmi araç istemediğimiz gibi hiç birimiz yolluk da almıyorduk. Geçmiş yıllarda Manisa İl Milli Eğitim Müdürlerinden biri de çocuğuna öğleyin tostunu  makam arabası ile gönderiyordu, makam aracı ile içki alemine ve  gece düğünlere  gidenleri de gördük. 

Efsane Valimiz rahmetli Refik Arslan ÖZTÜRK Beyefendinin şehir içinde yaya olarak gezdiğine, her yere yaya gittiğine her zaman  şahit oluyordum, rahmetli Valimiz tasarrufa, Devlet malına ve kul hakkına önem veriyordu. birkaç yıl önce bir sergiye gelen aynı kurumda görevli üst düzey bürokratların ayrı makam araçları ile yüz metre ötedeki sergi salonuna geldiklerini görünce kendi kendime söylenmiştim: " Manisa, Manisa olalı böyle bir resmi geçit ve böyle bir saltanat görmemiştir. "DEVLETİN MALI DENİZ, YEMEYEN DOMUZ"  "BAL TUTAN PARMAĞINI YALAR" sözü tamamen uydurma ve iğrenç bir sözdür.

Çevremde bu konularda öyle yanlış davranışlar görüyorum ki vergisini ödeyen bir vatandaş olarak kul, yetim, öksüz ve milletimizin hakkını yiyenlere asla hakkımı helal etmiyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.