Magnesia Eğitim ve Kültür Derneği, yürütmekte oldukları A.B. Projeleri kapsamında İtalya, Portekiz ve Bulgaristan'dan 21 öğretmen ve öğrenci ile Manisa'da 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Manisa Öğretmenler Evin toplantı salonunda " İyi Vatandaşlar yetiştirmek için medya ve bilgi cehaletiyle mücadele" projesi ile ilgili olarak bir  çalışma düzenlemiştir. 

Bu proje kapsamında ilk toplantı Bulgaristan'ın Razlog kentinde 17- 21 Temmuz 2022 tarihinde, ikinci toplantı Portekiz'in Agueda kentinde 6- 10 Şubat 2023 tarihinde, üçüncü toplantı  İtalya'nın Verona kentinde 27- 31 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenmişti. İtalya'da yapılan toplantıya Manisa'dan  dört Türk öğrenci de katılmış ve İtalyan aileler tarafından evlerinde misafir edilmişti.  Projenin son toplantısı 16- 20 Ekim 2023 tarihleri arasında şehrimizde düzenlenmiş olup İtalyan öğrenciler Türk ailelerinin evinde misafir edilmiş ve Türk aile hayatını yakından tanıma fırsatını bulmuşlardır. 17 Ekim 2023 günü saat 09.30'da Dernek Başkanı Ali Şahin SARIZEYBEK tarafından açılış konuşması yapılmış ve ardından projede görevli İngilizce öğretmeni Rabia AKDENİZ tarafından proje ile ilgili bir sunum yapılmış ve ardından da Manisa'da Gündem Gazetesi köşe yazarı emekli öğretmen olarak: " Köşe yazarı olmanın özellikleri, zorlukları, doğru haberin nasıl elde edileceği, haber kaynakları ve gazetecilerin, köşe yazarlarının cehaletle ile nasıl mücadele edecekleri" konularında yabancı konuklara konferans verdim. 

Aynı gün öğle yemeği ardından Yeni Han ve Kurşunlu Han ziyaret edilerek geçmişten günümüze Türk el sanatları, Türk Medeniyetinin izleri, eserleri, oymacılık, Ebru, Çinicilik, dokuma, el işleri gibi çalışmalar gösterilmiştir. Şehzadeler ilçesi Halk Eğitim Müdürlüğü kursları gezdirildikten sonra Tıp Müzesi, Sultan ve Muradiye Camileri ziyaret edilerek Osmanlı Mimari eserlerinin tanıtımı ve Manisa'nın tarihi görevli öğrenciler tarafından açıklanmıştır. 

18 Ekim 2023 günü projede görevli İngilizce öğretmeni Rabia AKDENİZ rehberliğinde Selçuk Müzesi ve Efes Harabelerine, 19 Ekim 2023 günü ise görevli Öğretmen Necmi SİVAS rehberliğinde İzmir'e gezi düzenlenmiş ve turistlik Yerler tanıtılmıştır. 

Bu projede başta Dernek Başkanı Ali Şahin SARIZEYBEK, Pınar ŞAŞMAZ, Hülya TÜRE, Gönül ALGIN Rabia AKDENİZ, Necmi SİVAS görev yapmışlardır.  A.B. ERASMUS Projeleri kapsamında hem şehrimiz ve hem de ülkemiz çeşitli yönleri ile tanıtılmaktadır. Emeği geçenlere Şükranlarımı sunarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.