akıllıdan zarar geliyor. Çevremde Deli denilen kişilerin bazen çok akıllı konuştuklarına şahit oluyorum, her akıllıda az da olsa delilik, her delide de az da olsa akıllılık vardır. Süper zekaya ve hafızaya sahip bir arkadaşım akli dengesini kaybetti, Deli deyip beğenmediğimiz arkadaşlarımın da hayatta başarılı olduklarını gördüm. kim deli kim veli, kim akıllı bir türlü anlayamadım. Müthiş bir Tarih bilgisine sahip bir meczup yıllar önce bana: " Deli oldum ise cahil olmadım ya." demişti. 

Bir Psikolog arkadaşım Hamdi UZEL Bey anlatmıştı, bir gün çok lüks giyimli bir bayan gelerek kendisi ile konuşmaya başlar o kadar bilgili ve kültürlü ki arkadaşım bayanı sabırla ve gıpta ile dinler, eşinin kim olduğunu ve mesleğinin sorunca hanımefendi cevap verir: " Eşim Fransa imparatoru Napolyon Bonapart'dır." deyince karşısındaki bayanın akıl hastası olduğunu ancak anlayabilir. Hepimiz akli dengemizi kaybedebiliriz, hepimiz birer deli adayıyız.

1960'lı yıllarda Elazığ Akıl hastanesinden bir personelin ihmali sonucu btün akıl hastaları sokağa kaçarlar, cadde ve sokaklara dağılırlar. Hastaneden toplan 423 akıl hastası kaçmıştır, personel panikler ve Başhekim Mutemet Bey'e koşup haber verirler, Mülki amirler korkuya kapılır. Ünlü bir hekim olan Mutemet Bey: " Bana bir düdük verin, herkes beyaz önlüğünü giyip arkama yapışarak peşimden gelin." der.

Doktor önde, personeli arkasında Kara Trencilik oynayarak bütün Elazığ sokaklarını " Puf, Puf." nidalarıyla dolaşırlar. Başhekimin tahmini tutmuştur, bütün akıl hastaları kuyruğa girer ve vagon olurlar. Lokomotif yani Başhekim yönünün hastaneye çevirince hastaneden kaçan bütün hastalar koğuşlarına geri dönmüş olur. Sorun çözüldüğü için Mülki Makamlar ve doktorlar ile trencilik oynayıp hastaneye döndükleri için de akıl hastaları hallerinden çok memnundurlar. 

Ancak asıl sorun akşam yoklama yapıldığı zaman ortaya çıkar, hastaneye trencilik oynayarak geri dönenlerin sayısı 612 kişidir. Treni gören dışarıda serbest gezen akıl hastaları da vagon olan içerideki hastaların konvoyuna katılmıştır. Kaçan akıl hastası sayısı 423 kişi, geri gelen hasta sayısı ise 612 kişi olup hasta sayısı 189 kişi olarak artmıştır. 

Manisa Ruh Sağlığı hastanesinin önünden geçen minibüs şoförü giriş kapısının önünde durup, bahçedeki akıl hastasına soruyor: " İçeride kaç kişisiniz?" Bahçedeki akıl hastası bağırıyor: " Asıl siz dışarıda kaç kişisiniz?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.