Kendisini ilgilendirmeyen konuları öğrenmek, araştırmak ve takip etme  isteği psikolojik bir rahatsızlıktır. Çevremizde böyle kişilerin çok sayıda olduğunu görebiliyoruz, iki kişinin konuştuğu sırada izinsiz olarak aralarına katılmak, konuşulanları dinlemek ve konuşmalara müdahil olmak terbiye kurallarına aykırıdır, iki kişi özel veya alevi bir konuyu görüşüyor olabilirler, bizi ilgilendirmeyen konuları araştırmak, öğrenmek için çaba harcamak yakışıksız bir davranıştır. Aşırı merak duygusu bazen zarar  getirebilir.

Çocukluğumuzda mahallemizde böyle komşularımız vardı, kimin evine misafir geldiğini yol üzerindeki pencereden sarkarak takip ederlerdi,  komşumuz Baykuş Sabiha abla da herkesin evini dinlerdi, konuşulanları merak ederdi. Bir mahallede ikamet ederken yolda bir komşu ile sohbet ederken, bir anda çok sayıda kişi kulaklarını dikerek dinlemeye başlarlardı, adamlardaki kulak değil uydu anteni idi.  

Rahmetli Cevat DEMİRKAYA ağabeyim anlatmıştı, köylerinde yaşlı bir kadın gündüzleri akşama kadar uyur, geceleri köyde evleri dolaşır, tahta pencereden herkesi dinlermiş. Bir gün köyde yaşlı bir kişi vefat edince cenazeyi teneşir tahtasına yatırıp imam yıkarken ölen ihtiyarın karısı ağlıyor diğer yandan da ağıt yakıyor: " Gocamanım, herifim sana doyamadım."  Meraklı olup sabaha kadar evleri dinleyen teyze de oradan bağırıyor: " Ben de duyamadım, ben de duyamadım."   

Bir trafik kazası olmuş, herkes toplanmış, meraklı kişi daha yakından görmek için: " Çekilin ben  babasıyım." demiş. Bakmış ki yerde yatan bir insan değil eşek imiş."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.