Editör
Editör
05 Şubat 2019 Salı 12:01
Bu mehter takımı çok özel

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde ruh sağlığı danışanlarının kurduğu mehter takımı konser verdi. Ahmetli Ek Ünitesi’nde kurulan 15 kişilik ‘Akıncılar Mehter Takımı’ 3 aylık çalışmanın ardından çaldığı marşlarla dinleyenleri coşturdu. Osmanlı’dan gelen mehter geleneğini yaşatan ruh sağlığı danışanlarının mutluluğu yüzlerinden okundu. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Manisa Sağlık İl Müdürü Necip Yemenici, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Vekili Psikiyatri Uzmanı Cengiz Cengisiz, Ahmetli Ek Ünitesi’nden sorumlu Başhekim Yardımcısı Hüseyin İlter, ruh sağlığı danışanları ve sağlık çalışanları katıldı. Ruh sağlığı danışanlarından oluşan mehteran takımı Müzik Öğretmeni Murat Memiş ve El Sanatları Öğretmeni Esra Alsaç ile birlikte çeşitli marşlar seslendirdi. Mehteran takımının konserinin ardından müzik eşliğinde ruh sağlığı danışanları halk oyunları oynarken, hastane yöneticileri de eşlik etti. Manisa Sağlık İl Müdürü Necip Yemenici de, ruh sağlığı danışanlarından oluşan mehteran takımını kutladı ve bu tarz rehabilite yöntemleriyle hastaların topluma kazandırıldığını dile getirdi.

MÜZİKLE TERAPİ BEYNE DE İYİ GELİYOR

Hastanenin Başhekim Vekili Psikiyatri Uzmanı Cengiz Cengisiz, hasta ve danışanlarla mehteran takımı oluşturdukları belirterek, “ Ahmetli birimindeki usta öğreticilerimizin desteği ile müzikle terapi uyguluyoruz. Danışanlarımızdan oluşan bir grup bu mehter takımını kurdu. Biz düzenli olarak ayda bir kez mehteran konserini yapmaya çalışıyoruz. Toplumdaki rollerinin olduğunu hatırlatmak için önemli bir aktivite. Hastane olarak bu tarz aktiviteleri önemsiyoruz ve yapmaya da özen gösteriyoruz. Beynin sağ ve sol lobları arasında özel bir alan var. Müzikle terapi bu alanların genişlemesini sağlıyor. Bu alan beynin karar verme mekanizmasında çok etkili. Bu alanın daha iyi noktaya gelmesi sağlanıyor. Bu tarz rehabilitasyon uğraşları hastaların günlük hayattaki yetersizliklerini, karar verme eksikliklerini gideriyor” diye konuştu.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Ahmetli Ünitesi’nden sorumlu Başhekim Yardımcısı Hüseyin İlter de, ek ünitede 150 danışanın rehabilite edildiğini belirterek, “Burada müzikle terapi, el sanatları, hayvancılık, tarım arazileri ile uğraşı alanlarında faaliyetler yapıyoruz. Bu tür hastalarımızın hayata daha iyi hazırlanmaları açısından usta öğreticilerin yardımı ile hastalarımızla aktiviteler düzenliyoruz. Halk eğitim hocaları ile birlikte danışanlarımızdan oluşan mehteran ekibi kurduk. 3 aylık kısa bir çalışma sürecinden sonra marşları ezberleyip konser verdiler. Her ay bir etkinlik yaparak değişik yerlerde bu tür aktiviteler yapacağız. Hastalarımız neleri başarabildiklerini daha iyi görecekler” dedi. Mehter takımının haftada 3 gün 4 saatlik bir eğitimden geçtiğini kaydeden İlter, mehteran takımının bundan sonra konserler vermeye devam edeceğini ifade etti. /Nermin UÇTU

Son Güncelleme: 05.02.2019 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.