Editör
Editör
19 Nisan 2020 Pazar 16:41
Meryem’e el uzattılar, 1 milyon toplandı

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı kırsal Çamlıca Mahallesi'nde yaşayan Sevnaz İbrahim Karaman çiftinin kızı Meryem'e, 2 yıl önce epilepsi nöbeti şikayetiyle gittikleri Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde, NCL Tip 2 (beyincik erimesi) hastalığı tanısı konulmuş, fabrika işçisi baba İbrahim Karaman kızının yaşama tutunması için sosyal medyadan yardım çağrısı yapmıştı. Manisa Valiliği tarafından 11 Şubat’ta Meryem’in tedavisi için gereken paranın toplanması amacıyla yardım kampanyası başlatılmıştı. 3 aylık 1 milyon lira toplanması için başlatılan kampanyada süre dolmadan hayırseverlerin desteği ile gereken para toplandı. Manisa’dan ve Türkiye’nin birçok yerinden hayırseverler Meryem’e destek oldu. Kampanyada toplam 1 milyon 83 bin lira para toplandı. 

KORONAVİRÜS ENGELİ
Meryem’e Türk halkı sahip çıkarken, koronavirüs salgının beyincik erimesi hastası kızın tedavisini aksattı. Baba İbrahim Karaman, enfeksiyon riski nedeniyle beklemede olduklarını belirterek, ilacın da Türk Eczacılar Birliği tarafından yurtdışından getirileceğini söyledi. Baba İbrahim Karaman, “Ülkemizin dört bir tarafında koronavirüs gibi kötü bir salgınla savaşılırken beyincik erimesi hastası Meryem’in sağlığını düşünen, Meryem’e umut olmaya çalışan herkesten Allah razı olsun. Meryem için başlatılan yardım kampanyasında 3 aylık tedavisi için istenilen yardım şu anda toplandı. Meryem’in tedavisine salgın bittikten sonra inşallah başlayacağız. Enfeksiyon riskinin yüksek olmasından dolayı şu anda Meryem tedavi olamıyor. İnşallah kısa sürede bu salgın biter ve Meryem’in tedavisi başlar” dedi. Baba İbrahim Karaman, yardım kampanyası ile alınacak ilacın ameliyatın ardından dozlar halinde Meryem’e verileceğini ve durumunda iyileşme olup olmayacağının doktorlar tarafından gözleneceğini de ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.