Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
05 Ocak 2021 Salı 12:47
Vaka sayıları azalıyor

Covid-19 vaka sayısı geçtiğimiz aylarda 2 bin 500 civarında olan Manisa’da son kısıtlamalar sayesinde ciddi oranda düşüş yaşandı. Vakalardaki düşüş HES uygulamasındaki risk haritasına da yansıyarak, 1 ay öncesine kırmızı olan bölgeler yeşile döndü.

Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran yaptığı açıklamada, Covid-19 tedbirleri kapsamındaki son alınan kısıtlamaların vaka sayısında önemli ölçüde düşüş yaşanmasına sebep olduğunu söyledi.

Tabip Odası Başkanı Duran, kısıtlamalardan önce Manisa’daki vaka sayısının pik yaptığı dönemde 3 binlere kadar dayandığına dikkat çekerek, “Tabip odaları olarak belirli kısıtlamaların gelmelerini daha önceden de söylüyorduk. Kısıtlamaların Covid-19 ile mücadelede ne kadar önemli olduğunu gördük. Manisa bazında baktığımızda geçtiğimiz ay günlük vaka sayısı 2 bin ile 2 bin 500 civarlarındayken, kısıtlamalardan sonra aldığımız son veride günlük 250’ye kadar gerilediğini gördük. Hafta sonları tam gün, hafta içi ise 21.00’den sonra getirilen sokağa çıkma yasağının büyük etkisi oldu. Belli mekanların kapatılması ve birçok organizasyonun yasaklanması da vaka sayılarında düşüşe önemli bir etken.” ifadelerini kullandı. 

“YOĞUN BAKIMLAR BİRAZ OLSUN RAHATLAMAYA BAŞLADI”

Manisa’daki vaka sayılarında yaşanan ciddi düşüş ile birlikte hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinde rahatlama başladığına dikkat çeken Tabip Odası Başkanı Duran, yoğun bakımlarda boş yatakların olmaya başladığını ifade etti. Duran,  “Bundan bir ay öncesine kadar yoğun bakımlarda önemli derecede yoğunluk vardı. Hatta 3 virüslü vakadan sadece en ağır olan hasta yoğun bakıma yatırılıyordu. Servislerde yoğun bakımda yatmak için hastalar bekletiliyordu. Ancak kısıtlamalar sayesinde yoğun bakımlarda durum rahatlamaya başladı. Boş yataklar oluşmaya başladı. Yine bir ay öncesi Manisa’da Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden sayısı 60 civarlarındayken, şimdi bu rakam günlük 15-20 civarında” diye konuştu.

Tabip Odası Başkanı Duran açıklamasında son olarak, vaka sayılarındaki düşüşe en önemli etkenlerden birisinin de filyasyon ekiplerinin gece-gündüz demeden titiz bir şekilde çalışması olduğunu ifade etti.   / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.