Yeşilay Cemiyetini yakından tanıyalım, sıradan bir cemiyet değildir, Kamu Yararına çalışan ve çok hayırlı ve etkili çalışmalar yapan bir kuruluşumuzdur. Yeşilay, tütün (sigara), alkol, uyuşturucu madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tehdit ve tahrip eden bağımlılıklarla mücadele etmek için kurulmuş bir cemiyettir. Diğer yandan da Milli Kültürümüze ve Milli Değerlerimize bağlı nesiller yetiştirmeye gayret etmektedir. 

Gerek Yeşilay Manisa Şube Başkanı ve Ege Bölgesinde dört ilin koordinatörü olan Sayın Salih FULCUN Bey'den ve gerekse Şubede görevli hanımefendiden aldığım bilgilere göre Cemiyet, bir çok alanda faaliyet göstermektedir. Ayrıca bu şubemizde çok sayıda Lise ve Üniversite öğrencisi gençlerimiz de Yeşilay Gönüllüsü olarak görev almaktadır. 

Çalışma alanları: bağımlılıkla mücadele etmek, bu tehlikeli ve zararlı alışkanlıklar konusunda gençleri ve öğrencileri aydınlatmak için konferanslar verilmektedir, toplumsal ihtiyaç ve beklentileri üye, gönüllü ve paydaşların taleplerini bu vizyonla karşılıyorlar, Cemiyet Şubesinde bilimsel ve belgelere dayalı olarak AR-GE çalışmaları yapılmaktadır. Bilimsel ve akademik çalışmalar sonunda elde edilen dökümantasyon Merkezi oluşturulmuştur, Dergi ve Bülten yayınlanmaktadır. İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversitede kulüpler oluşturulmuştur. 

Yeşilay Manisa Şubesinde yeni projeler uygulanmaktadır, bu projelerden bazılar şunlardır: Şube binasında öğrencilerin ders çalışabilmesi için salon düzenlenmiş ve yüzlerce kitaptan oluşan bir kütüphane kurulmuştur, Evlerinde ders çalışma imkanı bulunmayan öğrenciler bu dershaneden ve kütüphaneden ücretsiz olarak faydalanabilirler, burada düzenlenen faaliyetlere katılabilirler, devamlı olarak Uzman, Akademisyen, Bilim Adamları ve Eğitimcilerin sohbet toplantılarına, bilimsel konferanslara iştirak edebilirler, doğa yürüyüşleri ve temiz çevre etkinliklerine, müzik dinletilerine, genç okur ve yazar buluşmalarına gelebilirler. Ayrıca sinema günleri ve açık hava sineması da düzenlenmektedir. 

Çok mükemmel düzenlenen bu okuma salonu gençlerimize sıcak bir yuva ve aile ortamı sağlamaktadır. 23 Mayıs 2023 günü saat 17.00'de gençlerin düzenlemiş olduğu YAZAR- OKUR BULUŞMASINDA M.C.B.Ü. Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Ayşe İLKER Hanımefendiyi gençlerle birlikte zevkle dinledik.  Bir okul ve eğitim kurumu gibi düzenlenen bu kuruluşa tüm gençlerimizi bekliyoruz, adresi Yarhasanlar Mah. 2319. Sokak 12/A D: 4 ŞEHZADELER/ MANİSA MASKİ İKİZ KULELER ARASINDA DİŞ POLİKLİNİĞİ KARŞISINDA 1. KAT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.