22 Mart 2018 Perşembe 09:41
Ağaç dostları hasatta

Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencileri uyguladıkları uluslararası e-Twinning projelerinden biri olan Ağaç Dostları (Tree Friends) projesi kapsamında oluşturdukları Hobi Bahçesinde yetişen ürünlerde ilk hasatlarını yaptı. Okul aile birliği üyeleri tarafından temin edilen tohumların ekimini ve bakımını yapan öğrenciler ilk ürünlerin hasadını da yaparak sorumluluk bilinçlerini geliştirdi.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencileri Ağaç Dostu isimli E-Twinning projesi kapsamında okullarının bahçesinde kendi ürünlerini yetiştirebilecekleri bir bahçe oluşturdu. Öğrencilerin Fen ve Teknoloji derslerinde öğrendikleri bilgileri yaparak-yaşayarak öğrenme imkanı buldukları, deneysel gözlem yöntemiyle kalıcı öğrenmenin amaçlandığı proje veli ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Tohumlar velilerden bakım ve hasat öğrencilerden

Proje hakkında ayrıntılı bilgi veren proje koordinatör öğretmen İshak Kurt, proje kapsamında önceki aylarda geri dönüşüm, ağaç dikimi gibi çalışmalar yapıldığını, bununla birlikte okul aile birliği tarafından temin edilen soğan, marul, bakla, bezelye, dereotu, maydanoz ve ıspanak tohumlarının bir dönümlük okul bahçesine ekildiğini söyledi. Bakımlarının bizzat öğrenciler tarafından yapıldığını dile getiren Kurt, bu çalışmanın öğrencilerin üretim sürecine etkin katılımını sağladığını belirtti. Özellikle son yıllarda apartman tarzı yaşamın artmasıyla birlikte yaşamlarını toprakla buluşturamayan öğrencilerin toprakla uğraşarak enerjilerini boşalttıklarını, ayrıca ürünlerin bakımını yapmayı üstlenerek sorumluluk bilincini de kazandıklarını vurgulayan Kurt, ’Ağaç Dostları’ projesi kapsamında ortak olan 54 okulun Türkiye çapında binlerce ağaç diktiğini belirtti.

Okul Müdürü Ali Osman Coşkun da projenin uygulama aşamasında sorumluluk alan öğrencilerin okulu sahiplenme ve okula devam davranışlarında olumlu yönde dönütler ve sonuçlar aldıklarını önümüzdeki yıllarda da farklı bitki türleri yetiştirerek öğrencilerin üretici özelliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.