"BENİM NÂCİZ VÜCÛDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR; FAKAT, TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR" demiş idi ve “Ölüm, yenilmezi yendi. Hâkim bakışlı, madenî mavi gözleri kapandı. Fakat muazzam eser bakidir ve Türk Cumhuriyeti-nin mazisi gelecek için teminattır.” diye yazdı ''LE TEMPS''

Evet, ısrarla tekrarlıyoruz, Atatürk, can çekişmekten öte fiilen bitmiş Osmanlı İmparatorluğu'nun külleri üzerinde, Türk Milletine Türk olduğunu hatırlatarak verdiği, bütün dünyaya örnek İstiklal Savaşı sonunda, genç ve hayat dolu bir devlet, Türkiye Cumhuriyet Devletini kurmayı başaran müstesna bir şahsiyetti.

O, iktidarı, azmi, imanı, inancı, Türk Milletine güveni ve bahadırlığı ile aman bilmeyen emperyalistlerin tatbikine çalıştıkları Türk Milletini Anadolu da boğma, yok etme siyasetine karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin önderidir.

O '' Uygarlığın coşkun seli karşısında direnmek boşunadır. Ve bilinçsiz ve boyun eğmeyenler üstüne pek acımasızdır. Dağları delen, göklerde uçan, göze görünmeyen zerrelerden, yıldızlara dek her şeyi gören, aydınlatan, inceleyen uygarlığın güçlü ve yüksek varlığı karşısında ortaçağ düşünüşleriyle, ilkel kör inanışlarla yürümeye çalışan uluslar yok olmaya hiç olmazsa tutsak ve düşkün kalmaya mahkumdurlar. Oysa Türkiye Cumhuriyeti Halkı, yenilikçi ve gelişmiş bir yığın olarak sonuna dek yaşamaya karar vermiş, tutsaklık zincirlerini ise tarihte eşi olmayan kahramanlıklarla parça parça etmiştir.’’

''‘ Bütün Türk ve İslâm dünyasına bakınız. Anlayışları medeniyetin emrettiği kavrayış ve yükselmeye uyamadıklarından ne büyük sıkıntılar, ne acılar içindedirler. Bizim de şimdiye kadar geri kalmamız ve sonunda son felâket çamuruna batışımız bundandır. Beş altı yıl içinde kendimizi kurtarmışsak; bu düşüncemizdeki değişmedendir. ARTIK DURAMAYIZ. MUTLAKA İLERİ GİDECEĞİZ. GERİYE İSE HİÇ GİDEMEYİZ. ÇÜNKÜ İLERİ GİTMEYE MECBURUZ Millet açıkça bilmelidir. MEDENİYET ÖYLE BİR KUVVETLİ ATEŞTİR Kİ ONA İLGİSİZ OLANLARI YAKAR VE YOK EDER.'' dedi, demekle kalmadı, her daim övünçle bahsettiği, milli karakterini iyi bildiği ve bu sebeple güvendiği Türk Milleti güvenini boşa çıkarmadı, Ata'sına güvendi ve az zamanda çok büyük işler başarıldı. Bir enkaz üzerinde, doğrular muhafaza edilerek, yanlışlar düzeltilerek, temeli Türk Milli Kültürüne dayalı, Türk Medeniyetini muasır medeniyetler üzerine taşımayı ülkü edinen yeni bir toplum ile modern bir devlet inşa edildi.

O, ''Yaradılışımda bir fevkaladelik varsa Türk olmamdır''

''Benim tek üstünlüğüm Türk olmaktır.''

''Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyız''

.''Ressamlar Türkün simasını kaybederse yıldırımları alıp çiziversinler''

''Etimin ve kemiğimin babası Ali Rıza Efendi ise fikrimin babası Ziya Gökalp'tir, Mehmet Emin Yurdakul'dur''

''Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek." dedi ve Türk Yurdu Anadolu üzerinde, Türk Milleti, dili, kültürü, töresi ile ilelebet yaşasın, Türk Devleti ebediyen var olsun diye Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurdu.

Bu sebeple diyoruz ki.

ATATÜRK,

VATANDIR,

BAĞIMSIZLIKTIR,

DEVRİMCİLİKTİR

İLERİCİLİKTİR

MEDENİYETTİR

TÜRKÇÜLÜKTÜR

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİDİR.

Bakın ölümü üzerine Yunan basını ne yazmış:

“Her memleket, milleti zafer, refah ve saadet yolunda ilerleten büyük adamlarına heykeller dikecektir. Fakat Türkiye’nin, Kemal Atatürk’ün heykelinin yapılmasında kullanılacak taşı bulmak için dağlarını deşmesi, karıştırması icap edecektir. Zira Türkiye, herkesin haset ettiği bir adama, dostlarının ve düşmanlarının hayran olduğu bir deha adamına -kaybı yalnız Türkiye için değil, bütün medeniyet ve dünya için bir kayıp teşkil eden bir adama- malik bulunmak bahtiyarlığına nail olmuştur.”

Azizi ATAM seni ve izinde yürüyenleri rahmet ve minnetle anıyoruz.

Selam ve Dua ile !..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.