Editör
Editör
27 Kasım 2019 Çarşamba 14:15
Engellilere hibe desteğiyle işinin patronu oldu

Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Yakaköy Mahallesi’nde yaşayan 45 yaşındaki Hakkı Çelik, İş-Kur’un engellilere sağladığı hibe desteği ile kendi işinin patronu oldu. Belindeki rahatsızlık nedeniyle engelli olan Çelik, İş-Kur’un girişimcilik kurslarına katıldı, girişimcilik belgesi aldı. Hibe desteğinden yaralanan Çelik, bin 80 metrekarelik bir sera kurarak, aldığı destekle salatalık yetiştirmeye başladı. Bununla yetinmeyen Çelik, sera içerisinde kendi ısıtma sistemini kurup, 10-50 derece arasında değişen sıcaklıktaki serasında üretim yapıp hem kendisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Aldığı desteğin kendi hayatını değiştirdiğini anlatan Hakkı Çelik, “İlkokul mezunuyum ancak öğrenmeye araştırmaya çok meraklıyım. İnterneti aktif olarak kullanıyorum. İş-Kur’un bana vermiş olduğu destek bana can suyu oldu. Seramı kurdum, üretime başladım.

Seranın kurulumu bitince gördüm ki seranın üzerine yağan yağmur suları boşa gidiyor. Yıl içinde yağan yağmur sularını da 110 tonluk betonarme havuzda topladım.  Bu havuz hem seranın sulanmasını hem de kıt olan su kaynaklarını daha verimli kullanmamızı sağlıyor” dedi.

TALEP ÇOK FAZLA

Doğal üretim yapan engelli Çelik, talebin çok fazla olduğunu belirterek, ürünlerini İstanbul’a gönderdiğini söyledi. Çelik, “Ürünlerim doğal. Bu sebeple ürünler kısa sürede çok fazla talep gördü.  Normal salatalık fiyatının neredeyse 2-3 katına alıcı buluyorum ve ürünlerim doğrudan İstanbul’da  marketlere satılıyor. Sattığım ürünleri internet üzerinden devlete bildiriyorum ve zamanında da paramı alıyorum” diye konuştu.   / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.