27 Mart 2024 Çarşamba 09:48
3 bin 384 öğrenci Salihli AAT’yi gezdi

MASKİ Genel Müdürlüğü ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gelecek nesilde çevreye duyarlılık bilinci oluşturmak ve doğayı korumanın önemini vurgulamak amacıyla başlatılan proje kapsamında Salihli ilçesinde eğitim gören 3 bin 384 öğrenci Salihli Atıksu Arıtma Tesisi’nde ağırlandı. Atıksuyun arıtılma süreci hakkında detaylı bilgilerin verildiği öğrencilere, büyükşehir belediyesinin yeni eğitim hizmetlerinden biri olan MABEM Kart hediye edildi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Manisa merkez ve ilçelerinde eğitim gören öğrencilerin Atıksu Arıtma Tesislerinde suyun arıtılma süreçlerini ve sağlıklı bir şekilde doğaya deşarjını gezerek öğrenmeleri amacıyla hazırlanan proje tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında Salihli ilçesinde eğitim gören 3 bin 384 öğrenci Salihli Atıksu Arıtma Tesisi’nde ağırlandı.

Suyun hanelerden tesise kadar geliş süreci yerinde gözlendi

Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı şube müdürlerinden Kürşad Kalemci ve yetkili personelin eşlik ettiği öğrenci ve öğretmenlere atıksu arıtım süreçleri ile ilgili bilgi verildi. Suyun hanelerden tesise gelişi ve arıtıldıktan sonra doğaya deşarjına kadar olan süreç ile ilgili detaylı bilgi aktarıldı. Öğrenciler de yetkili personele merak edilen soruları sorma fırsatı buldu. Ayrıca öğrencilere atıksu arıtma tesislerinde görev yapan meslek grupları hakkında bilgi verildi. Programın sonunda Büyükşehir Belediyesinin yeni eğitim hizmetlerinden biri olan MABEM Kart’ın hediye edildi. Öğrenciler ve öğretmenler anlamlı proje için emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.