Bildiğiniz gibi tam üzüm zamanındayız. Bağlarda üzümler kesiliyor. Sergi yerlerine yazgılar sarılıyor. Üzümler seriliyor. Son günlerde şehrimiz yağmur geçişlerine ev sahipliği yapıyor. Kentimizin bazı bölgelerine yağan sağanak yağmurlar üzüm üreticilerine zor anlar yaşatıyor. Bugünlerde basında gördüğümüz bazı haberlerde üzümlerin sular altında kaldığınıda gördük ve çok üzüldük. Koca bir yılın emeği var işin ucunda. İnşallah çiftçimiz en ufak zararla bugünleri atlatır. Manisa ilçelerinde durum nasıl bilmiyorum ama genelde bazı ilçelerde tablo daha vahim olabiliyor. Umarım olmamıştır.

***

Yeni eğitim öğretim sezonu başlamak üzere. Bu sıralar çocuğu okula gidecek olan her tanıdığınızdan bir şikayet duyabilirsiniz. Özel okullar için okul servis ücretleri çok artmış durumda. Kitap-kırtasiye ücretleri inanılmaz boyutlarda. Okul önlüklerinin fiyatları, zannedersiniz İtalyan tasarım lideri markaların mağazalarından alışveriş yapıyorsunuz! Bunların maliyetleri konusunda bilgi sahibi değiliz ama burada en zor durumda olanlar sanıyorumki servisçiler. Fiyatlarını artırıp veliler ile karşı karşıya kaldılar belki ama bugün akaryakıt fiyatları, lastik ücretleri, bakım maliyetleri gibi haklılıkları var. İki tarafda haklı, iki tarafda üzgün. Umuyorum en kısa sürede bu sorunlar da çözülür.

***

Servis ücretleri demişken pek çok Manisa vatandaşın duyacağınız şikayet konularından biriside kent içi ulaşım. Yani otobüsler. Akaryakıt fiyatları, yine lastik, bakım, sigorta, kasko gibi yüksek maliyetler ile hat sahipleri belki para kazanamıyor. Vatandaş da artan fiyatlardan dert yanıyor. Ama en çok görülen şikayetler aslında ücret değil. Gazetemizin instagram sayfasında bu konuda bir haberin altına yapılan yorumlarda dikkatimi çekti ki vatandaş en çok bu araçların çok uzun aralıklarla gelmesinden, yani çok beklemekten şikayetçi. Bir diğer şikayette ayakta ve balık istifi şeklinde gitmek. Manisalılar en çok bu konularda şikayette bulunmuş. Umuyorum ki bu sorunlar da en kısa sürede çözülür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.