11 Eylül 2023 Pazartesi 14:56
Selendi’de ilk ders zili çaldı

Manisa’nın Selendi ilçesinde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ilk ders ziliyle beraber başladı.

Manisa’nın Selendi ilçesinde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı başladı. Geçtiğimiz hafta 4-8 Eylül tarihlerinde okul öncesi, ilkokul 1 sınıf öğrenciler için uyum haftası geride kalırken, bugün diğer öğrenciler için ilk ders zili çaldı. Selendi’de yeni dönemde bin 823 ilköğretim, 732 ortaöğretim olmak üzere toplamda 2 bin 555 öğrenci, 231 öğretmen ve 42 idareci ile eğitim dönemi başladı.

Okullara koşan öğrenciler arkadaşları ile hasret giderirken ailelerde öğrenciler kadar heyecan yaşadı. Deprem güçlendirmesi yapılan Fatih Ortaokulu öğrencileri de 2 dönemin ardından okulun öğrencileri okullarında ders başı yapmaya başladı. İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş da 3 Eylül Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerin ilk gün heyecanına ortak oldu. Kaymakam Okumuş, "Bütün çağdaş toplumlar gibi biz de eğitimin ne kadar hayati bir gereklilik olduğunun farkındayız. Okullarımız, eğitim imkanlarını sistemli bir şekilde sunarak bizleri gelecek hedeflerimize ulaştıracak, hayata hazırlayacak bir yuvadır. Eğitim ve öğretim ise sürekli olarak yenilenmeyi, gelişmeyi, değişime açık olmayı, çalışmayı zorunlu kılan dinamik bir alandır ve hayat boyu devam etmektedir. Bu bakımdan çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitim imkânlarıyla ne kadar buluşturabilirsek, ne kadar iyi yetiştirebilirsek yarınlarımız da o kadar aydınlık ve güçlü olacaktır" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.