Şehrimizin sahip olduğu vizyonun global ölçüde fark edilmesini ve benimsenmesini hedefimiz olmalıdır. Cazibeyi artırmak için şehrin sunacağı değerleri somutlaştırarak net ifadelerle belirlemeli, Diğer şehirlerden kendimizi farklı yönlerimizi ortaya koymalıyız.

MANİSA

Yontma Taş Devri insanının ilk ayak izlerini. Luvi'ler den Hititlere, İlk paranın basıldığı Lidya'nın başkenti Sardese, Roma dan, Anadolu Selçuklularına, Osmanlı Türk İmparatorluğundan günümüze, Yadsınamaz görkemli bir tarihin, mitoloji, efsaneler ve gerçeğin iç içe varlığını sürdürdüğü, Efsane Kral Tantolos'un tahtını kurduğu, bir yandan İzmir Körfezine, diğer yandan bereketli Gediz ovasına hakim, olağanüstü bir floraya sahip Spil Dağı eteklerinde ihtişamlı, bir doğa şöleninin. gücün ve hoşgörünün kenti. Anadolu'nun piramitleri olarak da anılan Bintepeler kral mezarları, antik çağdan günümüze gelen kalıntıları ile Artemis'i, Museviliğin en eski ibadethanelerinden Sardes Sinagoğu, İncilin vahiy bölümünde yer alan yedi kiliseden üçü, Anadolu Selçukluları ve Osmanlı döneminin görkemli camileri, türbeleri ile dinlerin kardeşliğinin çağrısını her daim dile getiren Manisa.

Osmanlı Türk İmparatorluğunda Şehzadeler kenti oluşu ile gücün, binlerce yılda oluşan kültür ve sanatın, zengin bir folklor mirasına sahip her geçen gün gelişen, kalkınan ve daha fazlasını hak eden, sahip çıkılmayı bekleyen kent.

Geleneksel Türk evleri ile anıt kent, etkileyici lav tepeleri ve jeoparkı ile Kula. Milli Mücadelenin Akıncılarının merkezi Halı Kent Demirci Büyük İskender'in konakladığı, Gördes Düğümü deediğimiz Halı ilmiği ile tek Gördes Soma Darkale'nin günümüze kadar korunan Barana müziği kendine has ritmi ile tarihi köklerimizin izlerini taşır. ilçe ilçe değişen halk müziğinin oyun havaları, kadın ve efe giysileri, gelinlerin baş süslemeleri Asya dan getirdiğimiz gelenekleri açık göstergesidir.

EVET MANİSA

Doğal ve tarihi kültür varlıkları, kültürel etkinlikleri, güncel sanat eserleri, sosyo-ekonomik olguları ile  KÜLTÜR TURİZMİ. Semavi dinlere ait ibadethaneleri, kilise, sinagog, camiler, Türbeleri ile kutsal sayılan bu yerleri ziyaret edenler için İNANÇ TURİZMİ. Korunan tarihi binaları ile KENT TURİZMİ. Yaylaları ile YAYLA TURİZMİ. Bozdağlar, Yamanlar Dağı, Yunt Dağı, Uysal Dağı, Çal Dağı. Demirci Dağları. Dağcılık ve doğa yürüyüşü sporları için uygunluklarından dolayı DOĞA VE DAĞCILIK TURİZMİ. Termal kaynaklarının çeşitliliği ve çokluğu, Özel ve Devlet Hastahaneliri ile SAĞLIK TURİZMİ. Doğal yaşam ve sağlıklı beslenme açısından KIRSAL VE EKO TARIM TURİZMİ. Olimpik ölçülerde yapılan açık ve kapalı spor saha ve salonları, yüzme havuzları ile SPOR TURİZMİ. Üniversitesi ile BİLİM TURİZMİ. Organize Sanayi Bölgeleri ile TEKNOLOJİ VE TİCARİ TURİZM. ALANLARINDA DAHA DOĞRU BİR İFADE İLE BU TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİNİ YAPABİLECEK KAPASİTEYE SAHİPTİR.

Bunu sağlamak:

Kongre merkezleri. Tiyatro, Opera, Bale salonları. Müzeler. Konaklama Tesisleri : moteller, karavan kamp yerleri. Dört, beş ve daha üst yıldızlı oteller, butik oteller. Her birinden daha önemli TANITIM VE TEŞVİK ŞARTTIR.

Manisa da büyük bir öngörü ile uzun yıllar önce o günlerin şartları ile bir müze yapılmış ise de ihtiyaca ve günümüzün müze anlayışına cevap vermekten uzak kalmıştır.  Bu İhtiyacı karşılamak için Manisalı iş adamlarından Sn. İsmail Akçura modern bir Müze Binası yaptırarak devlete bağışlamıştır.  Uzun bir süre geçmesine rağmen neden hala açılmadığını SORGULAMAK HAKKIMIZDIR.

Sorgulayacağımız bir diğer konu ise Manisa'nın kültüründe, geleneklerin de ve tanıtımında büyük yeri olan MESİR ŞENLİKLERİDİR.

Yavuz Sultan Selim'in eşi ve Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Kırım Hanlarından Giray Hanın Kızı Hafsa Sultanın, Hekimbaşı Merkezefendi tarafından yapılan ve 41 çeşit baharatın karışımı ile yapılan şifalı macununu 1522 -1523 yılları 21 Mart'ın da Türklerin Yeni Bahar veya Ergenekon'dan çıkış geleneğine uygun olarak düzenlenen şenliklerde Sultan Camii minarelerinden saçtırması ile başlamıştır.

Sudan sebepler il Nisan ayına alınan ve adı Mesir Festivaline dönüştürülen mesir şenlikleri Pandemi döneminde yapılmamış. Bu yıl yapılacağı ilan edildiği halde yapılmamıştır.

Sadece Mesir saçımı, bir iki konser ve dar bir alanda hediyelik eşya satımı için yer tahsis edilen bu şenlikler; Sempozyumlar, Fuar Alanlarında ki etkinlikler, ulusal ve uluslararası spor karşılaşmaları ile yurt içi ve yurt dışında etkili bir tanıtım sağlayacaktır

SORUYORUZ! NEDEN YAPILMAMIŞTIR?

Manisa Turizm Fuarlarında, açılacak stantlarda, İlimize çeşitli vesileler ile gelenlere verilecek, profesyonel ekiplerce hazırlanan filmler, fotoğraflar, kitaplar, broşürler ile tanıtılmalıdır.

Bilişim çağındayız.

Valilik, İl Kültür Turizm Müdürlüğü. Büyük Şehir ve İlçe Belediyeleri internet sayfaları güncellenmelidir. Bütün Üniversiteler, Organize Sanayi Bölgelerinde ki yatırımcılar, Turizm Yatırımcılar Birliği Turizm Seyahat Acenteleri Birliği gibi kuruluşlar ile temas edilmeli Manisa'nın tanıtımı ve turizm yatırımları için zorlanmalıdırlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.