Manisa Eğitime Katkı Derneği, 2011 yılında şehrimizde ikamet eden 35 hayırsever tarafından kurulmuştur, derneğin amacı M.C.B. Üniversitesinde veya diğer şehirlerdeki üniversitelerde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız bur vermek ve yemek yardımı yapmaktır.

derneğin başkanı M.C.B.Ü. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın S.Sami İlker ve 2. Başkanı ise sayın Hasan Kabadağ Beyefendilerdir, yönetim kurulu üyeleri de şehrimizin birbirinden değerli tanınmış iş adamları ve bürokratlarıdır. Derneğin gelir kaynakları bağışlar ve Naht sanatçısı Hasan Kabadağ Bey'in eserlerinin satışından elde edilen gelirlerdir. Dernek, her sene Fatih Sergi Salonunda Naht eserlerini sergilemektedir, eserlerin satışından elde edilen gelirler tamamen Eğitime Katkı Derneğine gelir kaydedilmektedir. 

Dernek, bugüne kadar üç bini aşkın Üniversite öğrencisine yaklaşık üç milyon lira karşılıksız burs vermiştir, 2022- 2023 Öğretim yılında da bur vermeye devam edecektir. Derneğin adresi: Nişancı Paşa Mahallesi. Atatürk Bulvarı. Nu: 12/a Şehzadeler ilçesidir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.