Kendilerini Türkiye'de yaşayan azınlıkların koruyucusu olarak gören emperyalist ülkelerin böl, parçala ve yönet taktiği her dönemde uygulanmaktadır. P.A. Andrews 1992 yılında yayınladığı " TÜRKİYE'DE ETNİK GRUPLAR" adlı eserinde Türkiye'nin 47 ayrı etnik gruptan oluştuğunu ve azınlıkların nüfusun % 13 olduğunu iddia etmiştir.  Türkmen, Yörük, Kazak, Tatar, Azeri, Özbek, Rumeli göçmenleri gibi öz be öz Türk olan soydaşlarımızı 47 ayrı etnik gruba dahil etme gibi akla ziyan iddiada bulunmuştur. 

Milletimizi  ayrıca Sünni ve Alevi Türkmen şeklinde mezheplere de ayırmıştır. Andrevws, azınlıkları sayarken Karsta yaşayan birkaç aileden ibaret Malakan ( Rus kökenliler), Alman ve Estonya'lı vatandaşlarımızdan bahsetmektedir. Kars Ticaret Lisesinde öğretmenlik yaparken Dimitri BRUHİN isimli Malakan bir öğrencimiz vardı, Türk çocuklarına nasıl davranıyorsak ona da aynı şekilde davranıyorduk, eğitimde ırk ve mezhep ayırımı asla olamaz.

Lozan Anlaşmasına göre ülkemizde azınlık olarak 60 bin Ermeni, 25 bin Musevi ve 3-4 bin Rum kökenli vatandaşlarımız bulunmaktadır. Onlar da bizimle aynı haklara sahiptir, Sava Lukudis isimli bir Rum ve Bedros isimli bir Ermeni ile birlikte aynı bölükte Yedek Subay olarak askerlik yaptım, hiç bir kavgamız olmadı. Tarsus'un Afgan mahallesinde Türk, Afgan, Arap, Kürt, iki Ermeni ve bir Rum, Sünni ve Alevi aileler hep bir arada doğup büyüdük, yaşadık, ailelerimiz halen bir arada yaşamaktadır. Asla aramızda milliyet ve mezhep kavgası olmamıştır. Hatay ilimizde Cami, Kilise ve Havra yan yanadır,

sağduyu sayesinde emellerine ulaşamadılar, şu anda bir Ermeni  ve çok sayıda Kürt ve Arap kökenli vatandaşımız T.B.M.M. İstanbul Milletvekili olarak görev yapmaktadır. 

Ülkemizde Anayasamıza göre vatandaşlık esası mevcuttur, hiç bir kimsenin kökenine bakılmaz, Benim ailem hem anne ve hem de baba tarafım Toros Yörüklerinden olup bu ülkenin çimentosuyuz, bizi azınlık sayan  Andrews kendi kökenini araştırsın, bizim kimliğimiz 28 ülkedeki şehitliklerde yazılmıştır, onları bilmem ama bizim anamızdan, babamızdan ve abdestimizden şüphemiz yoktur. Çanakkale şehitliğinde Rum kökenli Yüzbaşı, Arap kökenli Hasan Mevsuf, Karaman Türk'ü( Ortodoks Hristiyan Türk), Kosovalı Arnavut Dumlupınar Şehitliğinde Tuncelili Alevi ile Yozgatlı Sünni Türkler yan yana yatmaktadır. Hepimiz bu ülkenin onurlu birer vatandaşıyız, paylarımız farklı olabilir ama ortak paydada eşitiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.