Manisa Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından 1 Haziran ile 31 Ekim 2026 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması ardından, orman yangınlarını önlemek amacıyla mahallelerde koordinasyonu sağlamak ve farkındalık çalışmaları yapmakla görevli gönüllü 2 kamu çalışanı, ormanları korurken arı sokan 1 vatandaşın da hayatını kurtardı.

I M G 20260615 141513
Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Hacıhaliller Mahallesi kırsalında gönüllü olarak görev yapan kamu çalışanları Mustafa Tire ve Cihat Bilir, bir sürücünün kendisini arı soktuğunu ve aracını kullanamayacak durumda olduğunu belirterek yardım talebinde bulunduğunu belirtiler.

I M G 20260615 124413

Arı sokmasına alerjim olduğunu bilmiyordum
Hafta sonu babasıyla beraber aracıyla Hacıhaliller Mahallesinden Yeşilköy istikametine giderken açık camdan içeri giren eşek arısı tarafından sokulduğunu söyleyen Ergun Karaca Çakır (32), “Arı sokmasına karşı alerjim varmış bilmiyordum. Belli bir zaman geçtikten sonra belirtiler göstermeye başladı. Araba kullanıyordum ama gözlerim kararmaya başladı, direksiyon hakimiyetini kaybetmeden aracı kenara çektim. Babamın da gözleri iyi görmüyor, bizi geri götürecek durumda değil yani. Tam arabayı durdurdum, o sırada yoldan gelen arabayı görüp kendimi arı soktuğunu söyledikten sonra aracına bindim, gerisi hatırlamıyorum. Abiler sağ olsun beni hastaneye ulaştırmayı başarmışlar. Ben hiç hatırlamıyorum. Sonra Hacıhaliller Mahalle muhtarına giderek kendilerine ulaşmak ve teşekkür etmek istediğimi iletmiştim.” Diyerek yaşadıklarını anlattı.

I M G 20260615 124651

Durumu hemen 112ye bildirip hastaneye hareket ettik
Hacıhaliller Mahallesi kırsalında görev yapan gönüllü kamu çalışanları Mustafa Tire ve Cihat Bilir, kişinin arı soktuğunu söylemesi ardından bilincinin yavaş yavaş kaybettiğini vurguladılar.
Gönüllü kamu çalışanlarından Mustafa Tire, “Kişiyi aracımıza aldıktan hemen sonra 112’yi arayarak durumu bildirdik ve 112 Ambulansı’nın yolda bizi karşılayacağı belirtildi. Arada 112 Komuta ve 112 Ambulans şoförü ile 3’lü telekonferans yaptık, yerimizi an be an bildirdik. Manisa çevre yolundaki kırmızı ışıklarda kişide solunum zorluğu başladığı sırada 112 ambulansı ile buluştuk ve arkadaşı ambulansla güvenli bir şekilde verdik. Ondan sonra kendisine hemen tıbbi müdahale başladı.” Diyerek yaşadıklarını dile getirdi.

I M G 20260615 124716Bizi arıyormuş teşekkür etmek için

Hastanede tedavisi bittikten sonra bizim kim olduğumuzu öğrenmeye çalıştığını, arayıp teşekkür etmek istediğini öğrendiklerini belirten gönüllü kamu çalışanlarından Cihat Bilir ise muhtarlıktan kişinin irtibat numaralarını aldıklarını ve kendisi ile irtibat kurduklarını söyledi.
Kendileri gibi kurtardıkları şahsın da Şehzadeler ilçesindeki bir okulda öğretmen olduğun öğrendiklerini anlatan Bilir, “Öğretmen olduğunu bilmiyorduk. Biz Hacıhaliller Mahallesi sakinlerinden biri sanmıştık. Sonra öğretmen olduğunu öğrendiğimi arkadaşımızla irtibata geçerek kendisini ziyarete geldik. Kendisini sağlıklı olarak görünce daha da mutlu olduk.” Dedi.

I M G 20260616 003817

Belki yoldan başka biri de geçmeyecekti
Hayatını kurtardıkları için kendisi gibi öğretmen olan gönüllü kamu çalışanları Mustafa Tire ve Cihat Bilir’e teşekkür eden Ergun Karaca Çakır, “Orman yangınlarını önleme komisyonunu aldığı kararlar sonrasında gönüllü olarak ormanları koruma görevi yaptıkları sırada kendilerine denk geldik. Yani orada olmasalar, bugün belki ben yaşamıyor olabilirdim. Hem orman yangınını önlediler hem de bir can kurtardılar. Orada olmasalar, belki yoldan başka biri de geçmeyecekti, bilmiyoruz. Bayağı tarla ova olan bir yerden geçerken aldılar beni arabalarına. Hani bir teşekkür edeyim bir helalleşip oturup tanışmak istemiştim. Daha nasibimiz varmış” diye konuştu. (Turgay Duyar)

S A V E 20260616 243619