Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
14 Şubat 2023 Salı 12:33
Somalı madenci enkazdan kurtardığı Hıdır’la hastanede buluştu

10 ilde büyük bir felakete neden olan iki depremin ardından Hatay’da büyük hasar aldı. Hatay Samandağı’nda yıkılan binanın altında kalan 15 yaşındaki Hıdır’a Somalı madenciler ulaştı. 15 yaşındaki Hıdır’la konuşan madenci Alparslan Türkoğlu ‘seni kurtaracağız’ diyerek sakinleştirdi. Saatlerce süren çalışmanın ardından Hıdır bulunduğu yerden Alparslan Türkoğlu’nun sırtında çıkarıldı. Hastanede sevk edilen ve tedavi altına alınan Hıdır’ı madenci Alparslan Türkoğlu ve diğer madenciler ziyaret etti. Durumu ile olduğu öğrenilen Hıdır ile madencilerin kucaklaşması duygulandırdı.  Hatay Samandağı Devlet Hastanesi’nde tedavisi devam eden Hıdır, elindeki meyve suyu ve keki kendisini kurtaran madenciye vermeye çalıştı.

KUCAĞINDA CAN VERENLER OLDU

O anları anlatan Somalı madenci Alparslan Türkoğlu, çok büyük bir acı ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Her köşede bir enkaz bulunduğunu ifade eden madenci Türkoğlu, “Depremin ikinci günü Hatay’a ulaştık. Hemen organize olup çalışmalara başladık. O kadar çok acı hikayeler ile karşılaştık ki bizim de artık psikolojimiz bozuldu. 6 gün aralıksız günde 2-3 saat dinlenerek çalıştık. Bazı yerlerde kucağımda insanlar öldü. Ali isimli bir çocuğu çıkarmama çok az kalmıştı ama olmadı, dayanamadı ve kucağımda can verdi.  Bu hikayelerden biri de Adil ve eşiydi. Çok tehlikeli bir yerde eşiyle birlikte sıkışmıştı, eşi de hamileydi. Ancak eşi ve karnındaki bebeğini kurtaramadık. Elimizle saatlerce kazdığımız yerler oldu. Hıdır’a ulaştığımızda 2’nci gün saat 20.00 civarıydı. O saatten itibaren 4 saat boyunca durmadan çalışıp Hıdır’ı kurtarmayı başardık. Onunla hastanede buluştuk ve çok duygulandım. Minnettarlığını göstermek için elindeki meyve suyu ve keki bana vermeye çalıştı, çünkü başka verebilecek hiçbir şeyi yoktu. Bu çok değişik bir duyguydu, ömrüm boyunca unutamayacağım” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.